· 

Wissels redden vv Vierpolders tegen SC Botlek: 2-2.

Foto: fotograaf onbekend/Facebookpagina vv Vierpolders.

 

Zaterdag 21 september; de start van de competitie. Vierpolders begon op sportpark De Brug in Spijkenisse tegen sc Botlek in een schitterend en gloednieuw rood/blauw uit-tenue met daarop de shirtsponsors Vitensa en Leo van der Harg potrozen.

Voor trainer Bestebreur toch wel wat problemen met name in aanvallend opzicht. Blessures van Lakerveld, Timmers en Stout zorgden namelijk voor de nodige omzettingen.

 

De eerste helft was aftastend en van beide zijden voorzichtig. Echt vloeiend aanvalsspel was dan ook niet te bewonderen. Enkele mogelijkheden waren er wel. Maar slechts op één hand te tellen. Twee keer kwam Glenn Stoffers in schietpositie én even zoveel keer gingen de pogingen naast het doel. Aan de andere kant was Botlek nog het dichtst bij een voorsprong als keeper Jaimie de Jong op de rand van de zestien een bal niet klem kan houden. De loskomende bal werd echter over geschoten en met een 0 – 0 stand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

 

In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf kreeg Vierpolders twee grote doelkansen. Eerst was het Douwe Zijlstra die schuin voor het doel een schietkans kreeg. Hij raakte de bal niet lekker en die rolde vervolgens net langs de verkeerde kant van de paal.
Even later was het Bart Rollof die een goede voorzet van de veelvuldig opkomende Michiel van den Hurk niet langs de keeper wist te werken. De eerste aanval van de gastheren is dan wel raak als in de 57e minuut de bal wordt voorgezet en er vrij ingekopt kon worden.
Toen acht minuten later de 2 – 0 op het scorebord verscheen, en balverlies op het middenveld daarmee hard werd afgestraft, leek de wedstrijd gespeeld. Leek… het was Jelle Troost die, al na veertig minuten ingevallen voor de niet fitte Vincent Bieling, met een mooie uithaal vanaf de zestien meter de Botlek keeper kansloos liet en de aansluittreffer kon maken. Hierna kwamen Bart Romswinckel en even later ook Daniel Kapaan in het veld. Het was Kapaan die drie minuten voor tijd het punt, en daarmee het vage lijf, wist te redden voor Vierpolders. Met een diagonale schuiver kon Kapaan de keeper passeren en was de stand weer gelijk.
Vlak voor tijd kreeg Vierpolders het nog even benauwd toen in de laatste minuut SC Botlek, uit een cornerbal, nog gevaarlijk dreigde te worden. Gelukkig voor de Vierpoldenaren vloog deze bal voorlangs.

 

Gezien het spelbeeld was de 2- 2 einduitslag een juiste afspiegeling van wat er in het veld gebeurde deze middag. Komende week zaterdag 28 september dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd aan de Coosenhoek. Dan komt Kethel Spaland op bezoek dat in deze eerste competitieronde FC Vlotbrug met een 5 -1 nederlaag terug stuurde naar Hellevoetsluis. Vierpolders kan dus vol aan de bak! Aanvang zoals gebruikelijk 14.30 uur.

 

Opstelling Vierpolders:

1 J.d.Jong, 2 M.Lodder, 3 T.Thijssen, 4 R.Hakbijl, 5 M.v.d.Hurk, 6 M.Straatman, 7 G.Stoffers, 8 S.Hokke (84e 12 D.Kapaan), 9 V.Bieling (40e 14 J.Troost), 10 B.Rollof (75e 13 B.Romswinckel), 11 D. Zijlstra.