· 

WK Tijdrijden in Yorkshire met Zuidlander/Nederlands Kampioen Daan Hoole.

Morgen staat Zuidlander (en Nederlands Tijdrit Kampioen bij de Beloften) Daan Hoole aan de start van het WK Tijdrijden bij de Beloften categorie in Yorkshire. Een wereldtitel op dit onderdeel ligt voor Daan niet meteen voor de hand; desalniettemin zou het, op een dag waarop alles goed valt, niet onmogelijk zijn. De 20-jarige Daan (renner van SEG Racing Academy) ontwikkelt zich gestaag. Eerder dit jaar werd hij achtste in de tijdrit van Le Triptyque. In de proloog van de Giro della Valle d’Aosta (foto) werd hij tweede, terwijl hij in Alkmaar genoegen moest nemen met plek zes op het EK. Een medaille zou al heel mooi zijn voor Hoole.

De Nederlanders presteren tot nu toe goed op het WK. In elke categorie nog een podiumplek. Wellicht stimuleert dit Daan en brengt het hem tot grote hoogte. Het parcours is heuvelachtig en daardoor niet op zijn lijf geschreven, maar wie weet!?!

 

Een uitgebreide vooruitblik op het WK door Wielerflits, leest u hier.