· 

Hoe kijkt Ansh Jakhari terug op WK Jeugd in China?

Het tienjarige schaaktalent Ansh Jakhari van SV Spijkenisse nam na crowdfunding van 20 augustus tot 2 september 2019 deel aan het Jeugd WK in China. Hij speelde in de klasse tot en met 10 jaar. Hoe kijkt hij er op terug?

 

We hadden na de 9e ronde niets meer gelezen over het schaaktoernooi in China. Daarom even contact gezocht met vader Sharma:

 

"Ansh heeft de partij in de 10e ronde verloren. In ronde 11 volgde een remise. Met het eindresultaat van 4 punten uit 11 partijen (3 gewonnen en 2 remises) tot gevolg. Het was een erg leuke ervaring voor Ansh en hij heeft nu een idee gekregen waar hij in het schaken staat. Voor toekomstige internationale toernooien weet Ansh wat hem te wachten staat en kan hij zich beter er op voorbereiden. De Aziaten en Russen trainen 8 uur per dag en de meeste spelers gaan niet naar school. Hebben een lage Fiderating, maar bleken supersterk te spelen. Desalniettemin 4 punten behaald. Daarnaast heeft Ansh ook leuke vrienden gemaakt."

 

Sharma vervolgt: "Ansh heeft inmiddels thuis gekomen de draad weer opgepakt en is lekker aan het schaken. Afgelopen weekend zijn eerste overwinning op een IM (Internationaal Meester)-toernooi en een toernooi prestatierating van 2194. Klik hier voor meer."

"Ansh is dit schooljaar als 10 jarige ook begonnen op zijn nieuwe school: het Zuider Gymnasium, een kleine zelfstandige school in Rotterdam Zuid. Moet nu wel wat speeltijd wat betreft schaken inleveren. Er liggen ook interview aanvragen. O.a. van Sport op Voorne Putten en het Algemeen Dagblad. Een drukke agenda dus."