· 

DBGC-Nieuwenhoorn

Na een goede voorbereiding en bekerperiode kon Nieuwenhoorn niet wachten op de start van de competitie. Uit tegen DBGC die toch wel enig naam heeft opgebouwd, maar eerlijk is eerlijk, Nieuwenhoorn is favoriet.

DBGC laat er geen gras over groeien, figuurlijk, want letterlijk was het gras betrekkelijk lang. Maar direct na een mislukte buitenspelval de 1-0 voor de thuisploeg. Het maakte Nieuwenhoorn wat onrustig en zo speelde men de 1e helft. DBGC stroopte de mouwen op en kletste erin, was gelijkwaardig.
De Nieuwenhoorn mannen gingen in de strijd mee nadat ze eerst met een hoop gepraat het tij wilden keren, dat lukte niet. Dan ook maar gaan uitdelen. Dat vraagt de wedstrijd soms, maar wel gecontroleerd natuurlijk. De scheidsrechter had het er maar moeilijk mee. Hij bepaalde de grens, maar wat onsamenhangend.


De 2e helft deed de arbiter dat beter. DBGC kwam dus snel op voorsprong en Nieuwenhoorn werd daarna ondanks veelvuldig balbezit soms verrast door een snelle diepe bal. Het had zomaar 2-0 kunnen zijn.
Toch lukt het Nieuwenhoorn om na 25 minuten de stand gelijk te trekken. Een nette goal van Jeffrey. Vanaf dat moment had Nieuwenhoorn het betere spel. Er werd meer direct druk gezet waardoor de minder vaardige spelers van DBGC het moeilijker kregen.

De 1e helft werd overigens ontsierd door een brute, of was het een onhandige, actie van de goalie van DBGC. Tom Sleeuwenhoek was eerder bij de bal en de keeper, ver buiten het doelgebied, haalde door, Tom brak hierbij zijn neus en was groggy. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, gelukkig maakt hij het goed.

In de 2 helft stelde Nieuwenhoorn orde op zaken. Er was veel balbezit en de duels werden gewonnen. Het was Dimitri Gomez die zeer verrassend opeens uithaalde na een lange bal. DBGC kwam de klap niet meer te boven. Nieuwenhoorn had de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien maar de aanvallen hadden niet het vernuft. Bij 3-1 bleek dat wel het geval, na een goede actie van Chris Dagbaghian belande de bal bij wederom Dimitri Gomez. Hij kende geen twijfel en ramde de bal tegen de touwen. Al met al zeker een verdiende overwinning.