· 

HVS voelt zich opgewekt.

Dames 1 kon zondag vroeg de deur uit voor de wedstrijd in Hulst tegen Rapide. Na de eilandderby bij Voorne die gewonnen werd en het gelijke spel tegen Barendrecht vorige week wederom een zware wedstrijd tegen een titelkandidaat.

 

Of het door de lange reis of het warme weer kwam weten we niet, maar het team faalde collectief op een enkele uitzondering na. Vorig jaar werd met 5-3 verloren in Zeeuws Vlaanderen en gisteren was het verschil met Rapide DS1 wederom 2 doelpunten na de 3-1 nederlaag. Het HVS doelpunt kwam op naam van A1-speelster Julie.

Als we alleen naar de uitslagen kijken dan zien we dat HVS nu net zoveel punten heeft na 3 wedstrijden als vorig jaar in het seizoen waar veel punten verloren werden in de eerste helft van de competitie. Dus wil je niet weer achter de feiten aan gaan lopen dan moet er volgende week gewonnen gaan worden. En dat zal een flinke dobber worden als Derby (degradant uit de 2e klasse) op bezoek komt. Gelukkig weten we dat onze dames goed kunnen hockeyen en met de juiste instelling van iedereen kunnen winnen. Er wordt hard en goed getraind dus hebben alle vertrouwen in de komende weken.

 

Onze mannen van Heren 1 wisten zich weer te herstellen na de nederlaag van vorige week. In Noord Brabant wisten zij Zevenbergen met 2-3 te verslaan. Zo blijven zij bovenin meedraaien in de 4e klasse. Volgende week komt Vianen op bezoek.

 

Zondag mochten de Veteranen als eerste het veld op. En daarvoor dienden zij af te reizen naar Leiden. Zonder tegendoelpunt gingen zij met een 0-3 overwinning naar huis. Met drie keer de volle drie punten wacht volgende week thuis de kraker tegen koploper Schiedam dat samen met Dordrecht ook de volle winst wisten te pakken in de eerste drie wedstrijden.

 

Na twee overwinningen, gingen de Veterinnen nipt kopje onder bij Zoetermeer waar de plaatselijke trots met 4-3 wist te winnen. Volgende week komt de eerste van drie Cartouche teams op bezoek.

 

Dames 2 ging net met 1-2 thuis onderuit tegen Leiden D8 terwijl daarnaast op het Jumboveld Dames 3 met één doelpunt verschil, 4-3, van het ongeslagen Berkel-Rodenrijs wist te winnen en hiermee de eerste overwinning van het seizoen behaalde.

 

Ook de jonge damesseniorenteams behaalden wisselende resultaten. In de hitte wiste Dames 4 in het eerste kwart de 1-0 op het bord zetten. Victoria ging de tweede helft vol voor het gelijke spel, maar onze dames wisten goed stand te houden. Zelfs drie strafcorners in de laatste minuut kon daar geen verandering in brengen. Dames 5 daarentegen met 6-2 onderuit bij koploper Cartouche.

 

Heren 2, vorig jaar na het kampioenschap nu spelend in de 2e klasse A, hebben het zwaar. Roomburg was met 10-0 te sterk voor onze mannen. Heren 3 ging net als vorige week, maar nu thuis tegen Scoop Delft met 0-6 onderuit.

 

Op zaterdag werd er flink op los gescoord bij de F-teams. Bij de meiden F1 werd er 28 keer gescoord en bij het Mix F1 team zelfs 31 keer. Het mix team wist daarbij te winnen in Rockanje terwijl de meiden thuis van Rotterdam verloren.

 

Terwijl het mix team in Rockanje er op los scoorde lukte dat onze J6E1 ernaast iets minder. Zij verloren met 5-1 van Forcial. De meiden M6E1 wisten het doel van Rotterdam niet te vinden en verloren doordat Rotterdam wel een aantal keer wist te scoren. M6E2 wist dan wel weer te scoren, maar uit bij Voorne wisten zij niet de winst te pakken. Voorne won met 4-1. Ook J8E1 wisten één keer te scoren, maar verloren thuis met 1-7 van Barendrecht. De drie meidenteams E8 wisten hun wedstrijden te winnen. Van deze drie wedstrijden maakte M8E2 het het spannends. In Dordrecht wisten zij met 2-3 van het veld te gaan. De M8E1 had geen enkele moeite met Schoonhoven en wonnen met 8-0. Één doelpunt meer wist de M8E3 te scoren bij Evergreen dat niet wist te scoren.

 

MD1 nam het op in Delft tegen Ring Pass. De drie doelpunten die zij scoorde was niet genoeg voor een punt. Ring Pass won met 7-3. MD4 mocht later op de dag ook in Delft tegen Ring Pass aantreden. Zij wisten helemaal niet te scoren en verloren met 9-0. MD2 deed het niet veel beter en ging met 8-1 onderuit bij Souburgh. Een zwaar weekend dus voor de meiden D-lijn. MD3 was daarin wel een uitzondering door thuis Voorne te verslaan met 5-1. De jongens D haalde flink uit ten Alphen en wonnen met maar liefst 14-0!

Voor de meiden C-lijn was het in tegenstelling tot de D-lijn wel een super weekend. Helaas was de MC4 daarop een uitzondering. Op het einde van de middag tegen 6 uur moesten zij aantreden bij Alphen waar zij niet wisten te scoren. Met 8-0 gingen zij aan het begin van de avond weer naar Spijkenisse. De MC1 wist, na twee overwinningen, ook de derde wedstrijd te winnen. Nu werd Leiden in Leiden met 1-2 verslagen. De MC3 versloeg met 11-0 thuis Westland terwijl MC2 na de 12-0 vorige week nu met 8-0 de aanval op de koppositie afsloeg van Rijswijk.

 

Alle meiden B teams wisten zaterdag te winnen in tegenstelling tot de jongens B. Zij verloren thuis met 1-3 van Pollux. MB1 won nipt met 0-1 bij Ommoord en mag volgende week op bezoek bij Voorne om te proberen de tweede plaats over te nemen. De MB2 mocht naar Zoetermeer en won met 0-2. De MB3 behaalde de eerste punten door thuis Cartouche met 4-1 te verslaan.

 

Jongens A1 verloren thuis net met 2-3 van HDM. De meiden A1 mochten op bezoek bij eveneens puntloze Barendrecht. Onze meiden pakte de eerste punten en lieten hiermee Barendrecht op de laatste plaats achter. De MA2 mochten thuis aantreden tegen Alphen waarbij beide teams 3 keer wisten te scoren. Van de MA3 dat thuis tegen HGC mocht spelen is geen uitslag doorgegeven door de scheidsrechters.

 

Het weekend was al op vrijdag feestelijk begonnen. Wethouder Martijn Hamerslag opende die avond samen met ons Facilitair commissaris Sandra van der Werf officieel de vernieuwde hockeyvelden. Na deze opening speelde een dames mix team tegen een team bestaande uit voornamelijk veterinnen en oud Dames 1 speelsters. De oudere garde kwam hier met een 3-1 overwinning van het Jumboveld. Op Het Raboveld speelde Heren 1 een wedstrijd tegen een mix van oud Heren 1 spelers. En daar had ons huidige Heren 1 het knap lastig mee. Ze werden overrompeld door de oudere en kwamen snel met 0-2 achter. De klasse van de oudere spelers lieten ze vaak nog even zien. Echter duurde de wedstrijd net ff te lang. Conditioneel moesten ze het uiteindelijk toch uit handen geven. In het laatste kwart werd de trots uit het verleden alsnog overlopen door de jongere versie en ging ons Heren 1 met een 5-3 overwinning van het veld.

 

Komende week is er wederom van alles te beleven. Zo spelen onze recreanten maandagavond op het Jumboveld hun eerste thuiswedstrijd als debutant in de recreantencompetitie. Op vrijdag hebben we wederom een afwijkend schema als er twee Zuid Afrikaanse teams te gast zijn op ons sportpark. De JA1 en MB1 nemen het om 19:00 uur op tegen twee Zuid Afrikaanse teams en hierna zullen zij gezamenlijk in het clubhuis gaan eten. Het trainingsschema is hiervoor de komende week aangepast. Iedereen traint nog steeds even vaak, maar sommige even op een andere dag of tijd. Check dus goed jouw tijdlijn in de HVS-app om te zien wanneer je komende week moet trainen.

 

Tot volgende week!