· 

Pijnlijke nederlaag Duoteam 1 Hellevoets Effect.

Duoteam 1 van Hellevoets Effect heeft maandagavond een pijnlijke 1-4 nederlaag geleden tegen Kwiek 1 uit Waddinxveen. Vooraf was gerekend op meer, omdat de tegenstander in de eerste twee competitieronden tegen grote 0-5 nederlagen was aangelopen en HE duo 1 met een 3-2 winst en 2-3 nederlaag de competitie behoorlijk goed begonnen was.

 

Aan het begin van de avond bleek dat Kwiek 1 in de eerste twee wedstrijden zonder de sterkste teamspelers in actie was gekomen. Dat we nu anders. Kees Vos en Marcel de Rooij reisden af naar Hellevoetsluis met als doel de puntenachterstand in te lopen. Het schaars opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten.

 

Onno Blok had aan het begin van dit seizoen al aangetoond uitstekend in vorm te zijn. Hij was nog zonder nederlaag in het enkelspel. Het was alle hens aan dek toen hij de openingswedstrijd tegen Kees de Vos mocht beginnen. Kees is qua ranking gelijkwaardig aan Onno. Het werd een goede wedstrijd waarin Kees deze avond toch over het beste van het spel beschikte: 8-11, 11-5, 5-11, 7-11. 

 

Arno Ynzonides trad in de tweede wedstrijd aan tegen Marcel. Arno won de 1e game (11-9), maar kwam daarna ook te kort: 5-11, 3-11, 7-11. Een pijnlijke 0-2 stond na deze wedstrijd op het scorebord.

 

In het dubbelspel waren Onno en Arno kansloos. Kees en Marcel wonnen eenvoudig in drie games: 11-4, 11-7, 11-4.

 

Na de pauze ontspon zich een enerverende wedstrijd tussen Onno en Marcel. Onno kwam op 0-2 in games achter, trok de stand weer gelijk (2-2) om in de vijfde en beslissende game de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 7-11, 5-11, 11-6, 11-7, 11-9. De hatelijke 0 was van het scorebord.

 

De laatste wedstrijd stond Arno voor een schier onmogelijke opgave om Kees te verrassen. Dat kwam er niet van. Arno verloor in drie games met 4-11, 6-11 en 9-11. Daarmede kwam de eindstand op 1-4 in Waddinxveens voordeel. Een bittere pil. Maar een terechte overwinning voor de tegenstander.