· 

Top 10 Daan Hoole in Yorkshire.

Zuidlander Daan Hoole heeft vandaag een uitstekende tijdrit afgewerkt tijdens het Wereldkampioenschap Tijdrijden voor wielrenners Onder 23 jaar. De twintigjarige Zuidlander (Nederlands Tijdritkampioen) reed in apocalyptische omstandigheden naar een keurige 10e plek, drie plaatsen achter landgenoot Nils Eekhoff. 

Daan rijdt voor het SEG Racing Academyteam. De 21 jarige Nils rijdt voor het Developmentteam van Sunweb en wordt komend jaar overgeheveld naar het Worldtourteam.

Winnaar werd voor het derde jaar op rij de Deen Mikkel Bjerg (een primeur in wielerland). Hij bleef na een mooie strijd de Amerikanen Ian Garrison en Brandon McNulty voor. 

 

Na afloop plaatste Daan het volgende statement op de Facebookpagina van SEG Racing Academy: "Ik ben niet 100% tevreden met mijn tijdrit vandaag. Ik denk dat ik in de bochten tijdverlies heb geleden en op sommige stukken na de beklimmingen. Enkele leerpunten voor de volgende keer."

 

Voor het wedstrijdverslag in Wielerflits, klik hier

Voor een kort AD artikel, klik hier.

 

Beide Nederlandse renners nemen vrijdag ook nog deel aan het WK Wegrace voor renners Onder 23 jaar. De rit voert van Doncaster naar Harrogate over een afstand van 192 km. De start is om 14.00 uur Engelse tijd (15.00 uur Nederlandse tijd). 

De uitslag, het podium en de winnaar.