· 

Spijkenisse staat voor een belangrijke afslag.

Het wordt in elk geval weer een wedstrijd die ergens om gaat. Winst voor Spijkenisse in de uitbeurt tegen Rijsoord betekent immers aansluiting bij de middenmoot op de ranglijst en belangrijker: rust in de tent.

 

Maar de promovendus Rijsoord zal dat niet zonder slag of stoot laten gebeuren.  De ploeg van trainer Steef Buijs zit met 4 punten al in die middenmoot en kan terugzien op een alleszins redelijke competitiestart. De Kraaien verloren de laatste competitiewedstrijd in Katwijk met 3-1 van Rijnvogels en zijn gemotiveerd deze vergissing recht te breien door van Spijkenisse te winnen.

Rijsoord ligt grof aangeduid rondom de Waal en valt al sinds 1855 onder de gemeente Ridderkerk. De dik 3000 inwoners vormen een hechte gemeenschap en de voetbalvereniging is dan ook maatschappelijk erg betrokken bij allerlei dagelijkse zaken. Het sportpark aan de Vlasstraat is tevens thuishaven van de plaatselijke carnavalsvereniging. De vv Rijsoord organiseert ook jaarlijks een seniorendag, een winterfair en de fiets4daagse.

 

Vrijwilligers

 

Maar ook de problemen, waar andere clubs mee kampen zijn Rijsoord niet vreemd. Voorzitter Ramon de Borst luidde onlangs de noodklok over het chronisch te kort van vrijwilligers en wil zijn leden verplichten om vrijwilligerswerk voor de club te doen. 

 

Rijsoord wordt getraind door Steef Buijs en ooit woonde Paul de Leeuw in het dorp. Buijs volgde in het seizoen 2018-2019 Gijs Zwaan op, die het zes jaar vol hield aan de Vlasstraat. Hij werkte eerder bij RVVH, Slikkerveer, SC Feyenoord, Brielle, Barendrecht en Nieuwenhoorn. De trainer spreekt van een geslaagd seizoen als Rijsoord zich handhaaft in de hoofdklasse A.

 

Alle reden dus om er gewoon bij te zijn. Twee keer gassen en u bent er. Steun Spijkenisse in hun streven hogerop te komen en rustig verder te bouwen aan een jonge ploeg die op den duur de toets van uw kritieken kan doorstaan. We werken er hard aan en kunnen dat niet zonder uw hulp. Spijkenisse is niet mijn club, niet uw club, maar onze club. Tot zaterdag!!!!!

 

Verslag: Piet van Dijk

Foto: Yannick Verhoeven (website vv Spijkenisse).