· 

Starterscursus schaken bij Schaakvereniging Spijkenisse.

Ook in 2019 kan je bij Schaakvereniging Spijkenisse schaken leren door mee te doen met de starterscursus. In deze cursus, bedoeld voor kinderen van zes jaar en ouder, wordt aan de kinderen de basis van het schaken geleerd. De loop van de stukken, goede en minder goede zetten, de spelregels en hoe een goede en vooral leuke partij te schaken.

De cursus wordt in de Boekenberg gegeven op acht vrijdagavonden van 18:30 tot 19:30 uur. De eerste les is al op vrijdag 11 oktober 2019. De andere data zijn; 18-10, 25-10, 01-11, 08-11, 15-11, 22-11, en 29-11. Op de laatste avond van de starterscursus kan tijdens het sinterklaasschaak de geleerde schaakkennis getest worden in een feestelijke sfeer!

Als je ouders ook mee komen doen dan leren ze zelf meteen samen met de jeugd schaken? De kosten voor de cursus bedragen in totaal €15. Vind je het schaken daarna zo leuk dat je lid wil worden? Dan krijg je de betaalde 15 euro terug. Aanmelden kan via steyn.delange@hotmail.com Ook je vragen kunnen naar dit e-mailadres worden gestuurd.