· 

60 jaar De Repelaer tafeltennis in Spijkenisse

Met een feestelijke ‘Moonlight Dinner Cruise’ aan boord van het MS Marlina hebben de leden van de Spijkenisser tafeltennisvereniging De Repelaer op zaterdag 21 september 2019 het 60-jarig bestaan van de vereniging gevierd. De meeste leden waren met partner/introduce(e) naar dit evenement gekomen zodat De vereniging er met een gezelschap van bijna 100 mensen een gezellige en smaakvolle avond van maakte, die uiteraard begon met een geurig kopje koffie/thee met een toepasselijke bijlage.

 

Toen de Marlina zich – letterlijk – de haven van Spijkenisse had ‘uitgewurmd’ werd het tijd voor het aperitief onder het genot van gezellige muziek en kon iedereen een poosje gezellig bijpraten met clubgenoten en familie.

Toen iedereen een beetje was ‘gesetteld’ werd het tijd voor het buffet, dat op een verrassende manier van onder de dansvloer omhoog kwam, een spectaculair gezicht met een prachtig aangekleed buffet met allerlei heerlijke koude en warme gerechten!

Maar voor we daarop gingen aanvallen moesten er nog wel even enkele min of meer ‘officiële’ zaken worden gedaan. In verband met de mijlpaal van 60 jaar hebben we – net als met het 50-jarig bestaan – weer een banner laten maken met de clubkleuren en de vermelding TTV De Repelaer – 1959 - 2019. Die hebben we onthuld en we gaan deze wederom een mooi plekje in onze zaal geven. Daarnaast zijn organisatoren Joop en Teun eerder dit jaar op de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering teruggetreden na vele jaren hun beste krachten, ervaring en wijsheid aan de vereniging te hebben geschonken. Tijdens die bijeenkomst hadden we daar al aandacht aan besteed en toen boden de beide heren aan om het al gestarte werk van het organiseren van dit jubileum in ieder geval nog af te maken. En dat hebben ze met verve gedaan. Om die reden vond iedereen het natuurlijk logisch dat we daar ook deze avond nog even ‘iets’ aan zouden moeten doen. En dat hebben we gedaan, met een geurige ruiker en een smakelijk flesje voor beiden hebben we Joop en Teun in het zonnetje gezet.

Maar er was nog iemand voor wie we een verrassing in petto hadden. En dat is ‘onze’ Els, die al velen jaren lid van de club is en zowel binnen als ver buiten de club gewaardeerd en geliefd is om haar altijd sportieve en belangstellende houding naar iedereen, of het nu gaat om een bemoedigend of troostend woord. En daar mag best eens even wat aandacht aan worden besteed, vonden we.

Hierna kon iedereen zich tegoed doen aan de smakelijke gerechten die de chef voor de aanwezigen had bereid, terwijl de Marlina de Nieuwe Maas op voer en we onder het genot van de maaltijd konden genieten van de skyline van Rotterdam en de havens. Daarna was het tijd voor het dessert.

 

 

En zo ging een heel plezierige avond al snel voorbij en was het bijna middernacht toen de Marlina met een fraaie ‘parkeersteek achteruit’ weer de haven van Spijkenisse in gleed en we allemaal afscheid moesten nemen van elkaar. We kijken terug op een heel feestelijk en geslaagd jubileumfeest!