· 

vv Zuidland VR1 begint met competitiewinst.

Afgelopen zaterdag begonnen de Zuidland Vrouwen de competitie in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC VR1. Onder een lage felle zon werd er om 17.00 uur afgetrapt. Jacqueline Bubberman en Demi Smolders maakten hun competitiedebuut. Natascha Siep was na de wedstrijd van het 2e als wissel bij VR1 aangesloten, waarvoor dank!

 

De wedstrijd was nog maar een ruime minuut onderweg of Zuidland kreeg al een tegenvaller te slikken. Een lange bal over de verdediging richting een buitenspeler, een typische IFC aanval, werd doeltreffend afgerond. Twee minuten later een identieke aanval en de 2-0 leek in de maak. Keepster Laura van der Wagt dwong de aanvalster naar de buitenkant en vanuit een moeilijk hoek trof zij de paal.


Zuidland nam de regie wat meer in handen en na een kwartier noteerde Ryanne Mol het eerste schot richting doel. In de 17e minuut werd Romy Takken aangespeeld aan de rechterkant en ging op avontuur. Vanaf de achterlijn lag ze de bal terug op de geheel vrijstaande Demi en zij schoot in de verre hoek de gelijkmaker binnen. Twee minuten later raakte Romy de paal, maar ging ook de vlag omhoog. In de 26e minuut kreeg IFC een levensgrote kans om opnieuw op voorsprong te komen. Uit riante scoringspositie werd er een wild schot gelost wat achterin het zijnet belande. Bij vlagen liet Zuidland mooie combinaties zien. Via een één-twee tussen Jacqueline en Ryanne kwam de bal gevaarlijk voor doel, maar kon er niet doeltreffend worden afgerond. Kort voor rust kreeg Zuidland nog een vrije trap te nemen. Jessie Vorstenbosch nam deze en José Beukelman's kopbal werd door de keepster uit de lucht geplukt.

 

Het begin van de 2e helft was wederom voor de thuisploeg. In de 50e minuut werd een door Laura gekeerde vrije schop in de rebound op de lat geschoten. Dat gebeurde vanuit buitenspel positie, maar de scheidsrechter vond een doeltrap volstaan. Drie minuten later vuurde een opgekomen middenveldster op doel en zag de bal uiteenspatten op de paal. Ook nu herpakte Zuidland zich. Uit de eerste vloeiende aanval na rust tikte Ryanne, op aangeven van Jacqueline, van dichtbij binnen, 1-2. Kort hierna onderscheide Laura zich met twee knappe reddingen met haar voet binnen één minuut.


Het spel golfde daarna wat op en neer met kansen voor beide teams. Romy en Ryanne zagen schoten op doel gekeerd worden en aan de andere kant maakte Mijke Poldervaart een aanval onschadelijk.
IFC ging in de slotfase 1 op 1 staan om zo de gelijkmaker te forceren. In de 84e minuut zorgde dat voor een Slandse counter. Romy en Ryanne tegen slechts een verdediger. Romy had de keuze tussen zelf schieten of afleggen op Ryanne. Ze besloot zelf te schieten en zag de keepster knap redding brengen.
In de hectische slotfase ging IFC nóg meer op de aanval spelen en werd Er zelfs van ruim 35 meter richting doel geschoten. Laura zag de bal pardoes op de lat belanden en werkte vervolgens de bal weg. Diep in blessuretijd kon Zuidland nog een keer gebruik maken van de vrije ruimtes. Ryanne zag Demi vrij staan die weer een hele mooie pass precies op maat op Ryanne gaf. Zij schoot over de keepster de bal in de rechter bovenhoek en besliste de wedstrijd, 1-3!

 

Ondanks de vele blessures en afwezigen, heeft Zuidland een knappe overwinning geboekt. Gezien het aantal doelpogingen en kansen had IFC misschien wel recht op een punt of meer, maar Zuidland was deze wedstrijd doeltreffender en kan de eerste 3 punten van dit seizoen laten noteren. Het combinatiespel van Zuidland bleek effectiever dan het lange bal spel van IFC.
Het zegt natuurlijk niets na één speelronde, maar Zuidland gaat als koploper de volgende wedstrijd in. Dat gaat een thuisduel worden tegen LYRA VR1. Vorig jaar nog acterende in de 1e klasse en in de KNVB Beker uitgeschakeld door Zuidland. Wat het komende zaterdag voor wedstrijd gaat worden is vanaf 15.15 uur te zien op het hoofdveld van Groot Nibbeland.

 

Opstelling Zuidland:
Laura, Jessie, Sanne, Mijke, Tesse (75/Rosalie), Tamara (68/Julia), José, Jacqueline, Demi S, Romy T, Ryanne

Doelpunten:
1-0.......'2.......IFC
1-1.....'17.......Demi Smolders
1-2.....'58.......Ryanne Mol
1-3.....'90+4...Ryanne Mol

 

Topscorers Competitie:
1 Ryanne Mol........................2
2 Demi Smolders...................1

 

Assisten Competitie:
* Jacqueline Bubberman..........1
* Demi Smolders....................1
* Romy Takken.......................1