· 

De Sprint 1 verslaat ook Avanti 1: 4-1

De Sprint 1 heeft ook de derde wedstrijd in de Hoofdklasse A van de duocompetitie gewonnen. Na zege op Shot'65 1 (5-0) en NTTC 1 (4-1) werd het vrijdagavond 4-1 in Hazerswoude Dorp tegen Avanti 1.

 

Demelsa Basie en Martin Lankair trokken dit keer naar Hazerswoude Dorp voor de wedstrijd tegen Bas Pannebakker en Ron Laken.

 

Demelsa begon tegen Bas. De eerste twee games gingen eenvoudig naar Demelsa. Ze had wel wat moeite met de service van Bas, maar eenmaal in de rally was zij duidelijk de betere. In de derde game ging Bas tactisch beter spelen. Hij kwam zelfs een gamepoint voor die Demelsa met een netbal ongedaan maakte. Zij won de 3e game alsnog me 12-10 en daarmee de wedstrijd. Een terechte overwinning.

 

De tweede wedstrijd van de avond ging eenvoudig naar Martin Lankair. Ron maakte teveel fouten waardoor hij constant achter de feiten aanliep. Martin was sterker en won eenvoudig met 3-0.

Daarna ging het dubbel ook betrekkelijk eenvoudig mee naar Brielle. Demelsa en Martin speelden tactisch sterk, maakten zelf weinig onnodige fouten en gaven Bas en Ron geen schijn van kans: 3-0.

 

De meeste spanning voor De Sprint 1 zat in de wedstrijd tussen Martin en Bas. Bas won met 3-1 en redde de eer voor Avanti 1. Martin begon de wedstrijd goed en pakte de eerste game. Daarna ging Bas beter serveren, speelde tactisch beter, hield de bal meer op tafel en Martin ging meer onnodige fouten maken. Deze tactiekwijziging leverde Bas een verdiende winst op.

 

Het slotakkoord was voor Demelsa en Ron. Demelsa begon slecht. Ze verloor de eerste game. Met name Rons service leverde Demelsa problemen op. Ze kreeg de bal daardoor niet goed terug op de tafel en ze maakte in die game ook veel onnodige fouten. De resterende games ging Demelsa, na een achterstand in game 2, iets rustiger spelen waardoor ze grip kreeg op de wedstrijd en de zege alsnog naar zich toetrok. Daardoor is Demelsa deze competitie nog zonder nederlaag.

 

Een voortvarende seizoenstart voor De Sprint 1. Of titelprolongatie er in zit wordt na de uitwedstrijd tegen concurrent Dordrecht 1 duidelijker. Woensdag 9 oktober ontmoeten beide teams elkaar in Dordrecht.

 

Stand Hoofdklasse A

1. De Sprint 1        3-13

2. Dordrecht 1       3-  8

3. Avanti 1             3- 7

4. Shot'65 1           3- 6

5. Alexandria'66 2.  2- 3

6. NTTC 1.              2- 3