· 

GHVV'13 wint derby tegen Botlek.

Voor de wedstrijd hevige regenbuien en met het water wat er al gevallen was, was de toplaag best wel zacht te noemen.

De derby was qua voetbal niet om over naar huis te schrijven maar het ging om de broodnodige punten.

 

GHVV'13 probeerde Botlek onderdruk te houden maar de snelle aanvallers van Botlek kwamen gevaarlijk dichtbij de goal van Erwin van Trigt via de counters. Counter 2 was raak ..... verdedigend zag het er een beetje klungelig uit .... de verdediger gleed uit en de spits trok de bal voor en de stand was 0 - 1 in minuut 23.

 

In minuut 26 kwam de thuisploeg weer langszij .... ook in de verdediging van Botlek ging er het een en ander mis en Brian van Dam profiteerde en schoot van dichtbij de 1 - 1 op het bord.

 

GHVV'13 kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen maar verzuimde de bal achter de doelman van Botlek te leggen. En .... als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel .... in minuut 32 was het verdedigend niet op orde bij de thuisclub en Botlek kwam via counter 4 op 1 - 2.

Cruciaal moment voor het verdere verloop van de wedstrijd was minuutje 42. Een mooie aanval van GHVV'13 over de flank die werd voorgetrokken en direct ingeschoten ...de doelman was al gepasseerd maar de verdediger die op de doellijn stond raakte de bal met zijn hand .... Strafschop en .... ja de onfortuinlijke verdediger kon inrukken met een rode kaart. De strafschop werd benut door Brian van Dam. Ruststand 2 - 2.

 

De 2e helft was voor 95 % balbezit voor GHVV'13 maar de counters waren toch van dien aard dat je toch alle zeilen moest bij zetten om het doel schoon te houden. De aanvallen ging in een te laag tempo en Botlek kon makkelijk overeind blijven totdat in de 65e minuut Brain van Dam bijna op de achterlijn staand de bal hard en strak voor gaf .... Keeper van Botlek verwerkte de bal verkeerd en viel pardoes achter de doellijn 3 - 2 voor de thuisploeg. Nog ruim 25 minuten dus alle tijd om de score uit te breiden maar zoals al gememoreerd het was een tandje te traag. Nadat Botlek met 9 man kwam te staan door zijn 2e gele kaart te pakken was het eigenlijk wel een gelopen zaak. In de slotminuut van de wedstrijd dan eindelijk weer eens een snelle aanval via Ruben Speelpenning die van links de bal perfect bij Brian van Dam neer legde , die op zijn beurt op de 5 meter de niet meer te missen kans tegen de touwen drukte . Zijn vierde van de wedstrijd . 4 - 2

Direct daarna floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en was GHVV'13 van alle hatelijke nullen af.

 

Volgende week gaat de reis naar Vlaardingen waar Cion wacht die ook de 1e drie punter in de wacht sleepte.