· 

Spivo Dames 1 pakt eerste zege.

De Spivo Dames 1 hebben zaterdag de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald. Het team hoefde er maar twee wedstrijden op te wachten. Een klinkende 3-1 thuiszege op ODI. Helaas na de 3-0 voorsprong het niveau niet vast kunnen houden maar vijf punten was ook iets teveel van het goede geweest. Volgende week weer thuis! Het team blaakt van vertrouwen!

 

SPIVO PAKT EERSTE ZEGE

 

De eerste thuiswedstrijd heeft Spivo vier punten opgeleverd. In een emotionele wedstrijd tegen ODI trok Spivo na een bloedstollende eerste set aan het langste eind. Spivo kon de gasten in set 2 en 3 goed onder druk houden, maar moest de vierde set toch afstaan. In vergelijking met vorige week stond er een scherper en agressiever Spivo binnen de lijnen en dat wierp zijn vruchten af.

 

Vorige week liet Spivo zich overrompelen door een Somas dat simpelweg meer ‘klaar’ voor de wedstrijd was dan Spivo. Dit keer stelde Spivo zich als doel om ODI vanaf het eerste punt onder druk te zetten en het spel te dicteren. De start van basisspeelsters Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte was dan ook veel beter dan vorige week. Rachelle serveerde Spivo direct naar 5-1. Omdat ODI veel fout serveerde, behield Spivo de voorsprong. Halverwege maakt ODI dankbaar gebruik van een slordige fase van Spivo en de Brabanders namen de leiding over, 11-15. Goed serverend werk van Katja bracht Spivo echter meteen terug in de set en Megan pakte al snel haar tweede blokpunt. De teams ontliepen elkaar nauwelijks iets en ook een dubbele wissel van Spivo kon niet het gewenste verschil brengen. Op 21-23 zag het er slecht uit voor Spivo, maar dankzij een fantastische vechtlust wist Spivo het tij nog te keren. De lange rally’s werden gewonnen en Rachelle rondde de set af met een ace (26-24).

 

Ook met een ace begon Anouk goed aan de tweede set, maar het was ODI dat de eerste serie neerzette, mede dankzij een blunderende arbitrage. Spivo leek even in de war, maar twee aces van Katja bracht Spivo snel terug naar 4-4. ODI pakte wederom een klein gaatje, maar Spivo zette duidelijk een tandje bij op Alicia’s service. De Spijkenisser-hoofdmacht oogde bijzonder scherp in de rally. Sabine, die een uitstekende set speelde, plaatste een goede serviceserie en Spivo wist lang een gat van ongeveer vier punten te behouden. Aanvallend pakte Alicia in deze fase een hoofdrol, maar ze kon niet voorkomen dat ODI de rollen weer omdraaide en 18-19 voor kwam te staan. Maaike werd ingebracht en luisterde haar invalbeurt direct op met een killblock. Op Alicia’s service knalde het vlaggenschip van Spivo door naar 22-19. De druk en de foutenlast werden bij ODI gelegd en Spivo liet in deze fase zien dat twee seizoenen Tweede Divisie hen meer ervaren heeft gemaakt. Ook deze set sloot Spivo af met een ace, dit keer was het de eer aan uitblinker Sabine (25-20).

 

Maaike bleef staan en in de derde set liep stand lang gelijk op. Spivo wist de eerste voorsprong te pakken, maar teveel foutservices maakten dat Spivo nog geen definitief gat kon slaan. Sabine, Rachelle en Alicia wisten het blok potdicht te houden tijdens de opslag van Katja en Spivo liep uit naar 14-10. Spivo haalde, onder leiding van de deze set sterk spelende Charlotte, een hoog niveau. Een zeer actieve ploeg knokte zich als een hechte formatie naar een ruimere voorsprong. Maaike liet zich dat ook spelverdelers kunnen scoren en het Spivo-blok ging almaar beter draaien. Maaike zette de traditie voort, door ook deze set met een ace af te sluiten (25-17).

 

Natuurlijk wilde Spivo ook dat laatste punt in Spijkenisse houden, maar ook nu werd er teveel fout geserveerd. ODI was duidelijk de bovenliggende partij en Spivo leek minder gefocust in het veld te staan. Toen Daisy inviel stond Spivo al een tijdje zo’n zeven punten achter. Daisy onderscheidde zich met verdedigende acties, Spivo kwam daardoor meer in de rally en hervond de vechtlust én het spelplezier! Zelfs als voorspeler plukte Daisy nog een bal van de achterlijn. Langzaam maar zeker begon Spivo op Daisy haar service de grote achterstand in te lopen. Het geloof in het veld, langs de kant én op de tribune keerde terug. Op 19-23 pakte Rachelle een weergaloos blokpunt, waardoor het 20-23 werd. De scheidsrechter besloot echter tot verbazing van werkelijk iedereen de bal ‘uit’ te geven. Het was de zoveelste onbegrijpelijke beslissing en een emotionele reactie van Spivo leverde een directe rode kaart en daarmee het einde van de wedstrijd op (19-25).

 

‘Den Oert’ en ‘Spivo Dames 1’. Het bleek ook vandaag weer een goede combinatie en Spivo herstelde zich knap na de mindere wedstrijd van vorige week. Dat verschil zat hem met name in het mentale aspect en in de energie die binnen én buiten de lijnen werd uitgestraald. Een teamprestatie waar Spivo trots op mag zijn en ook de laatste set mag daar niks aan veranderen. Spivo knokte zich knap terug en de sfeer was ook deze set prima. Volgende week weer thuis, maar dan maken we onze jaarlijkse uitstap naar de  Olympiahal.