· 

vv Spijkenisse pakt eerste competitiewinst met 0-3 tegen Rijsoord.

 

Na het eerste punt tegen SC Feyenoord veroverde Spijkenisse door een 0-3 overwinning op Rijsoord een week later ook de eerste driepunter in de competitie en haakt aan bij de brede middenmoot op de ranglijst van de hoofdklasse A. De rentree van Michael van Dommelen in de tweede helft bracht de nodige stabiliteit in het spel van de groen-witten, die opgelucht de eerste winst begroetten.

 

Rijsoord - Scheidsrechter Roel de Cock uit Tilburg nam geen genoegen met het uittenue van de mannen van trainer Peter Wubben en de pupil van de week Tess Roos van MO13 weigert pertinent met het gekregen Spijkenisse sjaaltje het veld te betreden. Spits Casper Gerritse van Rijsoord kondigde in zijn voorbeschouwing Spijkenisse aan als een degradatiekandidaat en Berry de Groot en Marvin van der Pluijm aasden op een wedstrijd in een wedstrijd voor de ogen van de collega's van Canon Consultancey uit Rotterdam. Die clash kwam er niet omdat Van der Pluijm in de rust in het kleedlokaal achter bleef en Berry de Groot pas tien minuten voor het eindsignaal zijn opwachting na drie weken blessureleed mocht maken.

 

Desalniettemin genoeg ingrediënten voor een amusante voetbalmiddag in Rijsoord.

Beide ploegen openden het bal twijfelend met een iets beter Spijkenisse met meer balbezit in de openingsfase. In de vijfde minuut loste Serginio van Axeldongen het eerste waarschuwingsschot; de attente doelman Ragip Ozrak was op zijn hoede en voorkwam averij. Een minuut later was het echter wel raak. Uit een goed opgezette aanval op de rechterflank kwam de bal voor de voeten van de op links meegespurte Marvin van der Pluijm en zijn ploeg moeiteloos aan een vroege 0-1 voorsprong hielp.

 

Spijkenisse verzuimde in het vervolg in de eerste helft de marge te verruimen ook al omdat na een half uur wedstrijd een treffer van Serginio van Axeldongen terecht vanwege buitenspel werd afgekeurd. Rijsoord bleef alleen gevaarlijk door het gesleur van spits Casper Gerritse die echter door Danny Groos en Anthony Bentem beurtelings in bedwang werd gehouden.

 

Rentree

 

Tijdens de rust werd er opvallend veel activiteit bij de invalkrachten van Spijkenisse op de kunststof grasmat waargenomen, terwijl de reservisten van Rijsoord in geen velde op wegen waren te bespeuren. Ook Michael van Dommelen maakte zijn spieren los en maakte zijn rentree na blessureleed bij Spijkenisse.

 

Na wat wederzijdse speldenprikken maakten de kemphanen zich op voor de beslissing. Het kon vanaf de zestigste minuut twee kanten op en er ontstond een interessante schermutseling met de dood of de gladiolen als inzet.

Met de komst van Van Dommelen won Spijkenisse aan stabiliteit maar Rijsoord rook aan de gelijkmaker. Doelman Michael Termijn behoedde zijn ploeg twee keer op rij voor een doorboring en stimuleerde zijn team op jacht te gaan naar een ruimere marge. In de zeventigste minuut lukte dat door een treffer van Daan Bourgonje in de linker hoek. De strijd werd in de 84ste minuut definitief beslist. Michael van Dommelen liet de bal, met een pass van 25 meter loepzuiver voor de voeten van de ingevallen Stevie Suares, vallen, die aan alle twijfel over de verdeling van de wedstrijdpunten een einde maken.

 

Zeker, trainer Peter Wubben was tevreden over het resultaat maar ergerde zich aan het aantal keren dat zijn oogappels werden bestraft met buitenspel. ,,Kan uiteraard gebeuren, maar zo vaak, nee, daar moet verandering in komen," gaf de winnende oefenmeester nog mee als een kritische noot.

 

Rijsoord-Spijkenisse 0-3 (0-1). 6' Marvin van der Pluijm 0-1, 70' Daan Bourgonje 0-2, 84' Stevie Suares 0-3.

 

Rijsoord: Ragip Ozrak, Leo van den Heerik, Donavan Loop Anjie, Mike van Dongen, Desley de Wolf, Romain van Bruggen, Nelson Costa- de Brito (68' Jimmy van der Vaart), Danilo Alkema, Tevyn Biekman, Marcelo Gomes Da Veiga, Casper Gerritse (84' Berry de Groot).

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Danny Groos, Demi Gosepa (74' Youri Verschoor), Daan Bourgonje, Felino Jardim, Alessandro Franzoso, Marvin van der Pluijm (46' Michael van Dommelen), Robert Michilsen, Serginio van Axeldongen (80' Stevie Suares).

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Roel de Cock uit Tilburg floot nagenoeg foutloos en hield de kaarten op zak.

 

Man of the match: Danny Groos

 

Aantal toeschouwers: 350.

Piet van Dijk