· 

vv Vierpolders onderuit tegen Kethel Spaland.

Zaterdag 28 september de eerste competitiewedstrijd thuis op het programma voor Vierpolders. Kethel Spaland, degradant van afgelopen seizoen en toen actief in de 2e klasse, kwam op bezoek op het Coosenhoek complex. De omstandigheden waren herfstachtig, veel wind, maar tijdens de wedstrijd bleef het droog.

Foto: maker onbekend (Facebookpagina Vierpolders)

 

In de 8e minuut is de thuisploeg dicht bij een voorsprong als Vincent Bieling alleen op keeper Ruben Hortensius af gaat. Hortensius weet echter redding te brengen. Vier minuten later is het Naigy Klepke van de gasten uit Schiedam die vrijgespeeld wordt in het zestienmeter gebied van Vierpolders maar nu is het Jaimie de Jong die op zijn post is.

In de 18e minuut komen de gasten toch op voorsprong als Remco Wuister mag doorgaan en koelbloedig af weet te ronden vanaf de zestienmeterlijn. Vierpolders, zeker in de eerste helft niet minder dan Kethel Spaland, krijgt in de 34e minuut nog een mogelijkheid als Max Lodder goed door komt aan de rechterkant. Zijn voorzet, afgemeten bij de tweede paal, wordt naast geschoten door Glenn Stoffers.

In de laatste minuut van de eerste helft is het weer Lodder die doorkomt tot in de zestien van de bezoekers. Lodder wordt nu onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. De strafschop wordt hierna onberispelijk binnengeschoten door Bieling en met deze 1 – 1 stand wordt de thee opgezocht.

 

In de tweede helft is het weer Wuister die na een vloeiende aanval de gasten op voorsprong zet. Vierpolders lijkt direct een antwoord te kunnen geven als Bieling een grote mogelijkheid krijgt. De bal rolt echter over zijn voet in zo’n kansrijke positie. Hierna is het wel over bij de Vierpoldenaren. Als scheidsrechter Durgunsu in de 70e minuut de bal op de stip legt na een overtreding van Maikel Straatman weet Dimitri Hooftman de stand op 1 – 3 te zetten. Even later is het de vandaag voor Vierpolders moeilijk af te stoppen Wuister zijn derde doelpunt aantekent. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1 – 4. Weliswaar een ietwat geflatteerde maar zeker terechte overwinning voor Kethel Spaland.

 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rhoon op het programma. Ook die ploeg kent een moeizame seizoenstart met twee nederlagen.

 

Opstelling Vierpolders: 1 J.d.Jong, 2 M.Lodder, 3 T.Thijssen, 4 R.Hakbijl, 5 M.v.d.Hurk, 6 M.Straatman, 7 G.Stoffers ( 65e 12 J.Troost), 8 S.Hokke (75e 14 B.Romswinckel), 9 V.Bieling, 10 B.Rollof, 11 D.Zijlstra (75e 13 D.Kapaan).