· 

Hockeyvereniging Spijkenisse (HVS) kijkt terug op de weekendwedstrijden.

Zaterdag was het tussen de buien door best nog goed te doen op de hockeyvelden.

 

J6E1 trapte voor HVS de dag figuurlijk af. Om 08:30u diende zij te starten in Naaldwijk tegen Westland. Één keer wisten onze jongens te scoren. Westland lukte dat wat vaker waardoor zijn als overwinnaar van het veld kwamen.

Een half uurtje later in Delft wisten onze jongens J8E1 twee keer te scoren. Ook dat was niet voldoende om winnaar van de wedstrijd te worden doordat Hudito twee doelpunten meer maakte.

Later in de ochtend ging het met de M6E1 niet beter. Zij wisten het doel niet te vinden en Hudito deed dat wel een aantal maal. Iets daarvoor speelde de M6E2 thuis tegen Evergreen. De M6E2 scoorde drie keer, helaas was dat niet genoeg door de vijf doelpunten van Evergreen.

Beter ging het met de E-jeugd achttallen. Alle drie de teams scoorden zes keer en alleen Pollux wist tegen de M8E2 een keer tegen te scoren. 

 

Ook dit weekend ging het tussen de F-teams wie het vaakst het doel trof. In de wedstrijd tussen het Mix-team en Goeree Overflakkee werd 18x gescoord. Bij de meiden F1 werd maar liefst 34x gescoord in de wedstrijd tegen Krimpen, zij kregen daarbij 10 doelpunten tegen terwijl het Mix-team 2x de bal uit één van de eigen doeltjes moest vissen.
In de jongenslijn werd er door de JD1 ook weer flink op los gescoord. Dit keer werd HDM met 11-0 verslagen. Met een doelsaldo van 50 voor en 0 tegen stevenen onze jongens af op een klasse hoger.
De JB1 pakte de eerste overwinning van het seizoen door Barendrecht met 2-0 te verslaan. JA1 wist een dag na de overwinning op onze Zuid Afrikaanse gasten niet nog een keer te verassen. In een spannende wedstrijd werd thuis met 3-4 van Victoria verloren.

 

De meiden van MA1 deden goede zaken door uit bij Rotterdam met 1-3 te winnen. Na een ongelukkige start in de competitie hebben ze nog zicht op de tweede plaats. Dan moet er volgende week flink gewonnen worden en dan afwachten wat de concurrentie doet. MA2 mocht thuis aantreden tegen Derby. Op het Raboveld werd met 2-5 verloren. Aan de andere kant op het Jumboveld wist de meiden van MA3 het doel schoon te houden tegen Barendrecht. Daarnaast scoorde zij zelf wel drie keer. Volgende week gaan zij uit bij Leonidas samen uitmaken wie de tweede plaats in de poule gaat opeisen.
De meiden MB1 deden goede zaken op jacht naar de eerste klasse door weer drie punten aan het aantal toe te voegen door uit bij Voorne met 2-3 te winnen. Ook de MB2 wist te winnen. Thuis hadden zij geen kind aan Rotterdam. In een rustige sportieve wedstrijd werd het 5-0. Bij de MB3 gaat het nog iets stroever. De overwinning van vorige week gaf de meiden nog geen vleugels. Uit bij Roomburg werd het 4-0 verloren.
De MC1 liet twee dure punten liggen thuis tegen Dordrecht (2-2). Hierdoor zal voor de poulewinst volgende week uit bij HDS gewonnen moeten worden. De MC2 wist de vierde overwinning op rij te behalen door uit bij Craeyenhout met 0-8 te winnen. Ook de MC3 wist met 0-8 te winnen. Zij versloegen in Delft Hudito en kunnen volgende week thuis de poulewinst veilig stellen. Anders gaat het bij de MC4, zij verloren van het sterkere Victoria met 7-0 en zijn nog op zoek naar de eerste punten. Volgende week gaan zij thuis het gevecht aan met het eveneens puntloze Pijnacker om uit te maken wie onderaan gaat eindigen.


MD1 kreeg de koploper Wateringse Veld op bezoek. Het verschil in punten was op het veld niet te zien, desondanks ging Wateringse Veld toch met een 1-2 overwinning naar huis. De MD2 pakte na het verlies van vorige week deze week wel weer de drie punten door Victoria met 0-4 te verslaan. In de poule van de MD3 is het spannend bovenin. Onze meiden wonnen uit bij Schiedam met 0-7. Volgende week thuis volgt nog de topper om de bovenste drie plaatsen tegen Forcial. Na kleine en grote verliespartijen was het deze week raak voor de MD4. Zij behaalde niet alleen de eerste drie punten, maar deden dat door flink uit te halen met 7-1 tegen Ypenburg.

 

Zondag was het weer niet alleen droevig maar ook de resultaten lieten te wensen over.

In het begin van de ochtend was het nog droog tijdens de topper bij de veteranen tussen onze mannen en de mannen van Schiedam. Uiteindelijk ging Schiedam als overwinnaar van het veld (4-5). Daarnaast speelde de Dames Veterinnen. Zij wisten als één van de weinige HVS teams op zondag de volle winst te pakken door Cartouche met 6-2 te verslaan.

Ook Dames 3 wist de dag positief af te sluiten door Goeree Overflakkee met 1-4 te verslaan. Dames 4 ging bij Leonidas met 3-1 onderuit terwijl Dames 5 met 0-7 thuis ten onder ging tegen Forcial. Voor Heren 2 blijft het lastig dit jaar. Nu was thuis Zoetermeer te sterk (3-5).

 

Voor Dames 1 stond de belangrijke wedstrijd tegen Derby op het programma. Ondanks de voorsprong in het begin konden onze meiden de wedstrijd niet binnen slepen. Lang ging het gelijk op, waarbij duidelijk was dat Derby de sterkste was. Derby wist vlak voor het einde de 1-2 op het bord te zetten door uit een strafcorner te scoren. Bijna was er nog de gelijkmaker, maar die ging net naast. Ondanks dat Derby sterker was, gingen onze meiden goed mee en hebben ze wederom laten zien dat ze mee kunnen met de top. Nu het laatste stapje nog zetten. Volgende week op bezoek bij nummer twee Pijnacker.

Heren 1 zag zondag in de stromende regen Vianen voorbij gaan na de 1-3 nederlaag. Vrijdag was het nog heel anders. Uit bij de Evergreen werd een klinkende overwinning geboekt in de strijd op de SilverCup. Hierdoor gaan onze mannen door naar de tweede ronde welke op 11 oktober gespeeld zal gaan worden. Hopelijk komt er een mooie thuiswedstrijd uit de loting voor onze mannen.

 

 

Tot volgende week!