· 

Centrum Vrijwilligers Hellevoetsluis nomineert vv Nieuwenhoorn.

Als vrijwilliger kennen we bij tijd en wijle allemaal het gevoel dat het soms wel heel veel tijd en energie kost om hetgeen waar je je voor inzet ook daadwerkelijk te bereiken. We kennen allemaal het gevoel van willen opgeven omdat er zoveel werk door zo weinig mensen moet worden verzet.
Maar hoe mooi is het dan dat al dat werk toch wordt gezien. Dat de waardering wordt uitgesproken vanuit onverwachte hoek!

Dat is wat vv Nieuwenhoorn op 1 oktober overkwam. Vanuit Centrum Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis kreeg de vereniging het volgende bericht:
“Hierbij wil ik jullie laten weten, dat wij jullie vereniging dit jaar willen nomineren voor de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk 2019. Dit gaat niet of je de beste, oudste of de grootste bent, maar juist als een steuntje in de rug en dat verdient jullie vereniging. Omdat jullie ook open staan voor nieuwe ontwikkelingen en daar graag aan meedoen.

We hebben ieder jaar 4 genomineerden en dit jaar zijn dit: het Repaircafe/ Fietsenbank, de Kledingbank en Buurtkamer Ons Midden. Een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse vertegenwoordigingen zoals bedrijfsleven en bewoners, maken de afweging.
De uitreiking, door wethouder Hans van de Velde vindt plaats op zaterdagavond 7 december vanaf 19.30 uur in Cultuurhuis Nieuwe Veste/Theater de Twee Hondjes”.

Als club zijn wij hier ontzettend trots op. Of de prijs wel of niet gewonnen wordt is een bijzaak. Het simpele feit dat al het harde werken door alle vrijwilligers van onze mooie vereniging is opgevallen op een manier die leidt tot zo’n nominatie vervult ons met enorme trots. En dat willen we delen met iedereen. Maar laat het ook een aanmoediging zijn voor al die andere vrijwilligers om ons heen. Het fundament onder het verenigingsleven, de sociale ruggengraat in welke lokale gemeenschap dan ook, wordt gevormd door al die mensen die het besef hebben dat de absolute basis, van welke vereniging dan ook, start bij de vrijwilligers die de vereniging dragen!