· 

Winst en gelijkspel voor ttv Hellevoets Effect.

Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect kwam donderdagavond met twee teams in actie voor de reguliere najaarscompetitie. Team 1 ontmoette in Capelle a/d IJssel voor een wedstrijd in de 3e klasse F PITT'75 2 en team 2 bestreed in Rotterdam in de 5e klasse E Xerxes 3.

 

Hellevoets Effect 1 heeft een belangrijke, geflatteerde monsteroverwinning behaald op PITT'75 2: 9-1. Daardoor blijft ttv Hellevoets Effect enigszins in het spoor van ttv De Repelaer 1.

 

De Capellenaren vochten voor wat ze waard waren. In de eerste twee wedstrijden duurde het vijf games voordat de beslissing met miniem verschil naar het Hellevoetse team ging: Barry van Dijk versloeg Erik Molijn met 11-8 in de 5e game, Joyce Ynzonides overwon Anthony van Oudheusden met 12-10 in de beslissende vijfde game. Rob Huizinga boekte daarna een reguliere 3-1 overwinning op Majo Ibrahimovic voordat hij samen met Joyce eenvoudig ook het dubbel tegen Erik en Anthony naar zich toe trok. Pauzestand: 4-0.

 

In de vijfde wedstrijd van de avond kende Barry weinig problemen met Anthony: 3-0. Rob versloeg met dezelfde gamestand Erik en Joyce boekte daaropvolgend een gedegen, geduldige overwinning op Majo: 11-9, 11-9, 8-11, 11-8 (3-1). HE 1 op een 7-0 voorsprong!

 

In de laatste wedstrijd pakte Rob ook de winst tegen Anthony (3-0) en Barry behield deze avond de 100%-score door een eenvoudige 3-0 winst op Majo. In de slotpartij kon de beter in vorm zijnde Joyce ondanks een goede start Erik toch niet aan de zegekar binden. Via 11-6, 7-11, 10-12 en 8-11 gingen de felicitaties naar Erik. De eindstand kwam op 9-1 in Hellevoets voordeel.

 

Team 2 speelde met de niet 100% fitte kopman Gerard de Man tegen Xerxes 3. Gerard was grieperig en dat had duidelijk invloed op zijn spel. Hij verloor de openingswedstrijd met 2-3 van Hans Bultena. Rik Kooiman (3-1 winst op J. Kerstens) en Bert Brinkman (een mooi bevochten 3-1 op Wim Zwakhals) brachten HE 2 op voorsprong. De Rotterdammers brachten beide teams na winst in het dubbelspel (3-0) weer op gelijke hoogte: 2-2. 

Ook Gerards tweede wedstrijd ging over de volledige vijf games. In de laatste game was Gerards tank leeg. Het 1-11 ging hij vermoeid en teleurgesteld naar de kant. Aan Bert de stand weer gelijk te trekken door winst op Hans. Na 5-11, 11-9 en 11-6 nam Bert een 2-1 gamevoorsprong. Hans vocht zich terug (17-15!) en besliste in de beslissende game met 19-17 (!!!) de wedstrijd. Xerxes op 4-2 voorsprong. En de spanning was te snijden...

Rik won in de 7e wedstrijd van de avond met 3-1 van Wim, Bert versloeg met duidelijke cijfers J. Kerstens. Hellevoets Effect weer op gelijke hoogte: 4-4. De laatste twee wedstrijden zouden de beslissing brengen. Een getergde Gerard pakte in zijn slotwedstrijd de winst tegen Wim: 3-1. Ging HE 2 toch met de zege aan de haal? Nee. Het lukte Rik niet de Rotterdamse kopman Hans een nederlaag toe te brengen. Al scheelde het niet veel of Rik werd in plaats van Hans de Man of The Match. Rik verloor met 8-11 in de beslissende vijfde game. Een terechte 5-5 kwam uiteindelijk op het wedstrijdformulier (quote Bert Brinkman). Plaats 2 op de ranglijst achter het ogenschijnlijk onbereikbare Shot'65 3 is nu HE's deel.