· 

Zuidland VR 1 won ook tweede competitiewedstrijd.

Zaterdag stond de wedstrijd tegen LYRA VR1 op het programma. Na een regenachtige ochtend, bleef het in de middag gelukkig droog. Zowel Zuidland als LYRA hebben grote personele problemen. LYRA had slechts één wissel op de bank zitten en Zuidland vooral speelsters uit andere teams. Naast Jacky Greaves (niet 100% fit) zaten Lisa de Wit (VR3) en Nina de Heer (VR5) vandaag op de bank. Vivian Smulders maakte deze wedstrijd haar competitie debuut in VR1.


Pupil van de Week Iris Brinkman (JO10-2) gaf het goede voorbeeld door het eerste doelpunt van de middag te maken. Scheidsrechter Molenaar blies hierna de wedstrijd op gang.

 

Zuidland begon goed aan de wedstrijd en was na drie minuten al dichtbij de openingsgoal. Romy Takken plaatste de bal met haar hoofd in de korte hoek en zag de keepster mistasten. Zij kon haar foutje op tijd herstellen, voordat Vivian Smulders de bal kon binnen glijden. Tien minuten later kwam Zuidland alsnog op voorsprong. Een dieptepass van Jacqueline Bubberman ging onder de voet van een verdedigster door en Romy kwam zo alleen voor de keepster te staan. Met een bekeken schot passeerde ze de keepster en zette Zuidland op een 1-0 voorsprong. Zuidland bleef de betere ploeg en kreeg halverwege de 1e helft de kans op de 2-0, maar Romy zag haar schot recht in de handen van de keepster belanden. Kort hierna kreeg Vivian ook een goede mogelijkheid. Ze passeerde de keepster, gleed uit en vanaf de grond schoot ze de bal slechts enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.


LYRA kwam nu iets beter in de wedstrijd, kwam aan aanvallen toe en dat resulteerde in een aantal corners. Laura van der Wagt zat daar steeds goed bij en bij een doorgeschoten bal kreeg ze de hulp van Jessie Vorstenbosch.
In de laatste minuut voor rust kreeg LYRA net buiten het strafschopgebied en kort voor de achterlijn een vrije trap. Deze werd genomen met een variant maar die kwam niet uit de verf, wat gemopper opleverde dat er meer uit zulke mogelijkheden moest worden gehaald.

 

In de 2e helft werd Vivian gewisseld (werk) en kwam Lisa de Wit voor haar in het veld.
Ook in deze helft was het begin voor Zuidland. In de 52e minuut mikte Romy een schot van afstand net te hoog en vijf minuten later promoveerde ze bijna een mislukt schot van Ryanne Mol tot doelpunt maar kopte net naast.
Na 62 minuten zette Jessie een aanval op en stuurde een mooie crosspass richting Ryanne. Net voor Ryanne wilde inkoppen, zat de uitgekomen keepster er met haar handen goed tussen en voorkwam zo een tweede Slandse goal. Die goal was vier minuten later bijna een feit, maar Romy trof van dichtbij de lat.
Toen ontstond er bij LYRA ineens wat hoop en uit het niets werd Zuidland flink onder druk gezet en kreeg LYRA kans op kans. Er was een schot wat net over ging en één pakte Laura goed. In de 72e minuut kreeg LYRA de beste kans voor de gelijkmaker. Een aanvalster sloop onopgemerkt door de Zuidland verdediging en schoot buiten bereik van Laura net naast.


Uit de eerstvolgende Zuidland aanval viel de beslissing. José Beukelman stuurde Romy weg en zij schoot onder de keepster door de beslissing op het scorebord, 2-0.
Na deze goal kreeg LYRA nog twee goede mogelijkheden. Laura redde één keer in twee instanties vanaf de grond en bij de andere was Lisa oplettend en gooide zich in de baan van het schot.
In de 85e minuut werd Tesse Kooistra vervangen door Nina de Heer.
In de resterende minuten gebeurde er weinig meer, zodat de wedstrijd eindigde in een verdiende 2-0 overwinning voor Zuidland!

 

Zuidland boekte vandaag de tweede overwinning van dit seizoen en staat samen met UVS op zes punten. Op basis van doelsaldo is Zuidland nu tweede. Op het goede kwartier van LYRA in de 2e helft na, is Zuidland nauwelijks in de problemen geweest en werd de 'nul' gehouden.
Komende zaterdag ontvangt Zuidland het Goudse Jodan Boys VR1, aftrap om 14.30 uur.

 

Opstelling Zuidland:
Laura, Jessie, Mijke, Rosalie, Tesse (85/Nina), Tamara, José, Jacqueline, Vivian (46/Lisa), Romy T, Ryanne.

 

Doelpunten:
1-0.....'14.....Romy Takken
2-0.....'75.....Romy Takken

 

Topscorers Competitie:
1 Ryanne Mol..................2
...Romy Takken...............2.....+2
3 Demi Smolders.............1

Assisten Competitie:
1 Jacqueline Bubberman...2.....+1
2 José Beukelman............1.....+1
...Demi Smolders.............1
...Romy Takken................1