· 

Winst voor De Sprint 1 in Hoofdklasse tafeltennis.

Het 1e reguliere team van de Brielse Tafeltennisvereniging De Sprint is ook na de vierde wedstrijd in de Hoofdklasse C van de NTTB afdeling West zonder nederlaag. Vrijdagavond 4 oktober versloeg het na 4½ uur Alexandria'66 4 met 6-4.

 

Dit keer reisden Wesley v/d Hurk, Martijn Bekker en Sacha Ykema naar Rotterdam om de Briellenaren te vertegenwoordigen. Daar trof het team twee oud gedienden van de tafeltennissport aan: Onno Trip en Luc Jansen. De derde speler was Tristan Benschop, tevens in ranking de beste speler van de drie.

De nog ongeslagen Sacha Ykema beet het spits af tegen Tristan Benschop. Op voorhand dus al direct een topper! Beide spelers deden nauwelijks voor elkaar onder. Maar het betekende wel de eerste nederlaag voor Sacha in deze najaarscompetitie: 8-11, 11-13 en 10-12.

Wesley had het aanvankelijk lastig tegen de verdedigend spelende Luc Jansen. Wesley kwam met 1-2 achter in games (10-12, 12-10, 7-11), maar wist de wedstrijd keurig te keren en won de twee slotgames toch vrij eenvoudig: 11-6, 11-6. 

Martijn Bekker speelde vervolgens een pittige wedstrijd tegen Onno Trip. Martijn won eenvoudig de eerste game, maar daarna ontspon zich een enerverend gevecht dat pas na vijf games met 9-11 in het voordeel van Onno beslist werd. De Sprint 1 op achterstand: 1-2.

Het dubbel Wesley/Martijn was kansloos tegen Onno/Tristan. De Briellenaren kwamen er niet aan te pas. 5-11, 8-11, 9-11.

 

De verbeten en geconcentreerde Sacha (na zijn eerste nederlaag van deze najaarscompetitie tot de tanden gewapend) liet in de vijfde wedstrijd van de avond geen spaan heel van Luc Jansen. Zonder pardon stuurde Sacha Luc met 11-6, 11-6 en 11-4 weer naar de kant. Omdat Martijn daarna op fraaie wijze een 0-2 gameachterstand (10-12, 4-11) tegen Tristan omboog in een 3-2 overwinning (11-3, 11-7, 11-7), kwam De Sprint 1 op gelijke hoogte met de Rotterdammers: 3-3. Copy cat Wesley deed in wedstrijd 7 hetzelfde. Tegen Onno kwam Wesley met 0-2 achter (7-11, 11-13) om ook deze wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken (11-7, 12-10, 11-8). De Sprint 1 op voorsprong: 4-3.

Vrij eenvoudig wint Martijn daarna zijn tweede wedstrijd van de avond. Luc Jansen beet in het stof. Een 3-0 zege voor Martijn: 11-8, 11-7, 11-8. De Sprint bouwt de voorsprong uit. Inmiddels is het al middernacht als Sacha aantreedt tegen Onno. Souverein wint hij met 3-0 de wedstrijd: 11-5, 11-6, 11-8. De winst is binnen. En met kleine oogjes mag Wesley de slotpartij aanvangen. Hij begint de wedstrijd tegen Tristan goed: 11-5. Daarna pakt Tristan het initiatief over zonder Wesley van de tafel te spelen en wint met 11-7, 11-3, 12-10 de late wedstrijd.

 

Na vier en een half uur wordt de eindstand bepaald op 6-4 in Brielles voordeel. Twee overwinningen voor Sacha, Wesley en Martijn. Sacha van de 100%-score afgehaald. Zal hij goed geslapen hebben? Wij denken het wel. Daarvoor gaat hij al jaren mee in de mooie tafeltennissport. 

 

Foto's en extra informatie: met dank aan Sacha.