· 

Algehele malaise bij vv Spijkenisse 1 tegen vv ARC 1.

Foto: Yannick Verhoeven (website vv Spijkenisse).
Groen-witten vv Spijkenisse met 0-3 ten onder na erbarmelijke voorstelling. De verwachtingen waren hoog gespannen. De winst van vorige week tegen Rijsoord vijzelde het vertrouwen hoog op en winst op ARC zou de mannen van Wubben verder omhoog stuwen op de ranglijst.

Spijkenisse - Te graag wilde Spijkenisse voldoen aan die gestelde verwachtingen. Die gretigheid werkte verlammend op het spel dat eigenlijk niet om aan te gluren was. Spijkenisse bakte er niets van tegen ARC dat ook bepaald niet groots voor de dag kwam, maar wel met een 0-3 overwinning in de fraaie spelersbus terugkeerde naar Alphen aan den Rijn.

 

Met zijn linkerhand gevouwen op zijn buik. De rechter rustend op zijn kin. De linkervoet gekruist over de rechter en met gefronste wenkbrauwen. Gezeten, nee vastgenageld aan zijn stoel, zo incasseerde trainer Peter Wubben de derde treffer van ARC en boog vervolgens het hoofd. Hoe was het in hemelsnaam mogelijk. Niets lukte, bijna alles ging mis. Spijkenisse was geen schim van wat de spelers eigenlijk in huis hebben. Er zijn echter van die dagen dat het er niet uitkomt. Het moeten er alleen niet te veel worden. Voer voor psychologen, maar ook voor Peter Wubben de komende week want de belangrijkste wedstrijd is nu eenmaal de eerstvolgende.

Dergelijke ervaringen zijn van belang in een verjongingsproces, waarin de ploeg zich bevindt en het is de kunst om de positieve punten, die er altijd hoe klein dan ook zijn, mee te nemen in het vervolg van het proces.

 

Spijkenisse probeerde met grote druk ARC de wil op te leggen. Dat lukte aanvankelijk doch het opdringerige Spijkenisse werd op de risico's gewezen door Lionel Frederik, die op de rechterflank voor het nodige gevaar zorgde. Nadat de Spijkenisser storm was geluwd zorgde ARC voor de eerste plaagstoot. Frederik ging er op rechts weer vandoor,  legde de bal terug op Luuk Samsom, die doelman Michael Termijn in de korte hoek verraste: 0-1.

Een onsamenhangend Spijkenisse zocht, maar vond geen weerwoord. Het spel van de thuisclub wekte vooral boosheid op bij Anthony Bentem, die op onmiskenbare wijze uiting gaf aan zijn ongenoegen en een gevoel van machteloosheid. ,,Ons spel is gewoon helemaal kut," klonk het luid en duidelijk en dat was in heel Maaswijk overduidelijk te horen.

Spijkenisse bleef Oost-Indisch doof voor alle goedbedoelde adviezen om de ploeg uit het slob te halen en ploeterde in elk geval tot aan de rust in mineur voort.

 

Eigen schuld

 

Peter Wubben zorgde voor nieuwe impulsen en bracht Michael van Dommelen en Adam El Fazazi binnen de lijnen. Doch de wens voor een ommekeer bleef de wens van de gedachte.

ARC voelde dat er wat te halen was in Spijkenisse en bleef zijn eigen spel spelen. De spelers van Spijkenisse kwamen maar niet in hun eigen spel en de gasten profiteerden optimaal van warrigheid bij de opponent. 

Mauritius Splinter schoot zijn ploeg naar de 0-2 en Cas Koester maakte aan alle twijfel over de verdeling van de punten met de 0-3 een einde.

 

Na afloop likten de spelers hun wonden. De gezichten spraken boekdelen en de teleurstelling was enorm. Resteert een weekje van uithuilen en opnieuw beginnen.

 

Spijkenisse-ARC 0-3 (0:1). 20' Luuk Samsom 0:1, 52' Mauris Splinter 0:2, 70' Cas Knoester 0:3.

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Danny Groos (38' Lonny Mendes Fernandes), Demi Gosepa, Felino Jardim, Daan Bourgonje (46' Michael van Dommelen), Robert Michilsen (66' Adam El Fazazi), Serginio van Axeldongen, Alessandro Franzoso, Marvin van der Pluijm.

ARC: Aron Balk, Youri Duisterhof, Derek Prins, Tim de Graaf (70' Luca Janszen), Coen de Thomas Nouwens), Groot, Neal Arnoldus, Luuk Samsom, Stefan den Hor der,  Cas Knoester, Lionel Frederik (87'  Tom Reijnersveld (12' Mauris Splinter).

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede floot matig en gaf de gele kaart aan Demi Gosepa, Marvin van der Pluijm, Felino Jardim en Michel Termijn (allen Spijkenisse).

 

Gast Thomas van Loo was er niet door ziekte.

 

Man van the match werd Marvin van der Pluijm die een waardebon kreeg van The Jagger Casino om zijn eigen gelukstreffer te scoren.

 

Aantal toeschouwers: 400

Piet van Dijk.

 

bron: www.vvspijkenisse.nl