· 

Veerkrachtig Spivo Dames 1 boekt tweede competitiezege..

Spivo Dames 1 heeft zaterdag de goede seizoenstart een vervolg gegeven met vier punten tegen Ledub Dames 2. De eerste twee sets waren de Spijkenisser dames heer en meester, maar in de derde set was de foutenlast veel te hoog. Dat duurde voort tot halverwege de vierde set. Halverwege die set wisten de dames de draad weer op te pakken en met een gigantische vechtlust de winst te pakken!

 

Volgende week voor de verandering weer eens een uitwedstrijd, in Utrecht!

 

Het verenigingsverslag:

 

VEERKRACHTIG SPIVO BOEKT TWEEDE THUISZEGE

 

De jaarlijkse uitstap naar de Olympiahal heeft de dames van Spivo winst op Ledûb opgeleverd. Net als vorige week begon Spivo uitstekend aan de wedstrijd. Een oppermachtige thuisploeg pakte met overtuiging de eerste twee punten, maar daarna haperde de machine. De veerkracht en de vechtlust keerden in het vierde bedrijf het tij, waardoor Spivo weer vier punten mag bijschrijven.

 

Na het prachtige eerste punt van ons ‘Spivootje van de Week’ Sven, begonnen Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte aan de eerste set. Even werd Megan opgehouden door coach Lennart, maar net op tijd kwam ze het veld in om vervolgens direct twee blocks te pakken. Eén viel aan de kant van Spivo, maar de volgende was aan de goede zijde van het net. Middels een fantastische serviceserie van Sabine denderde Spivo direct naar 9-2. De middenaanval leverde punten op en Spivo noteerde ook blokpunten. Het enige dat minder liep was de passing, maar omdat Spivo vooral aan service was en de passing van Ledûb ook niet vlekkeloos verliep, was dat geen probleem. Op Katja’s service overklaste Spivo de bezoekers en liep het uit naar 17-7. Een goed spelende Maaike wist met name Sabine blindelings te vinden en ondanks dat Spivo nog een vervelende serie tegen kreeg, kwam de set niet in gevaar. Het krachtsverschil was groter dan de setstand doet vermoeden, maar… setwinst is setwinst (25-17).

 

Ondanks dat Spivo niet van plan was om de wurggreep waarin zij Ledûb klem hadden los te laten, begon Ledûb wel iets beter aan de set. Gelukkig kon Spivo de leiding snel overnemen op de service van aanvoerder Alicia. Spivo kon de diagonaal van Ledûb maar moeilijk in bedwang houden en kon geen groter gat slaan, tot dat Alicia weer aan service kwam. Spivo zette een tandje bij en speelde bijzonder slim in op de tactische keuzes van Ledûb (16-9). Sabine kende later in de set een goede fase aan het net en nam die vorm mee naar de servicelijn. Spivo straalde plezier uit en kon de voorsprong van zeven punten zonder problemen vasthouden. De servicedruk werd nog één keer opgeschroefd en waar de passlijn van Ledûb wankelde, gingen de passers van Spivo steeds beter spelen (25-17).

 

Ledûb deed Spivo in de beginfase van set 3 wat punten cadeau, maar Spivo gaf de punten weer net zo vriendelijk retour. Sinds halverwege de openingsset, kreeg Spivo weer een lange serie om de oren. Even leek een haperende DWF het ritme van Ledûb te onderbreken, maar de tweede scheidsrechter bracht helaas snel redding. De foutenlast bij Spivo was te hoog en daardoor liepen de Brabanders snel uit naar 6-12. Op de service van Megan deed Spivo wat terug, mede dankzij twee blokpunten van Rachelle. Spivo bleef in de buurt van Ledûb en wachtte op een zwak moment van de gasten. Dat moment kwam al snel, want dankzij goed serveerwerk van Katja en Rachelle kwam Spivo op 17-17. Vervolgens kwam Spivo maar lastig uit de rotatie en in de eindfase kon niet datgene gebracht worden wat nodig was om de set alsnog naar Spivo toe te trekken (21-25).

 

Spivo begon de vierde set goed door de hoge servicedruk van Katja en later ook Alicia. Vanaf 5-2 liep het bij Spivo echter minder. Mentaal leken de Spijkenissers er een beetje doorheen te zetten en als gevolg daarvan zat alles tegen. Anouk werd ingebracht om de ploeg een energieboost te geven en deed dat voortreffelijk. Spivo hervond in deze fase het zelfvertrouwen en knalde op de opslag van Alicia op en over Ledûb heen. Er werd gevochten en gestreden voor elke bal en na een aantal sublieme punten van youngster Megan, stond Spivo in één keer met 22-16 voor. Charlotte was in de tweede helft van de set werkelijk overal op tijd bij en Spivo stevende vastberaden af op winst. Invaller Daisy serveerde het laatste punt, maar het was aan Katja om met een snoeiharde bal voorlangs een einde te maken aan de illusies van Ledûb 2 (25-18).

 

Een mooie teamprestatie van een veerkrachtig Spivo. In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen zijn we nu beter gestart aan het seizoen. Maar de verschillen zijn klein en dus is het zaak om deze lijn vast te houden. Complimenten aan een uitstekend fluitend arbitraal duo, en dat nog wel tijdens de Week van de Scheidsrechter. Komende week weer hard werken aan ons niveau en voordat we de herfstbreak in gaan, mogen we nog een uitwedstrijd spelen in Utrecht bij de plaatselijke VV.