· 

vv Nieuwenhoorn 1 koploper 2e klasse.

Nieuwenhoorn 1 dendert door. Door doelpunten van Melvin Winterberg (2x), Dimitry Gomes Almeida (2x), Gregory Paula en een eigen doelpunt, wonnen de mannen van Ron van den Berg met 0-6 bij ‘s Heer Arendskerke. Door het verlies van Bruse Boys is Nieuwenhoorn nog de enige ploeg zonder puntverlies en dus de trotse koploper in 2E.

Het was een wedstrijd die eigenlijk na 10 minuten al gespeeld was. Nieuwenhoorn trad aan met nagenoeg dezelfde opstelling als tegen Spijkenisse afgelopen dinsdag. Vanaf de aftrap een scherp Nieuwenhoorn, de tegenstander voelde het direct, op iedere positie heeft Nieuwenhoorn de betere voetballer vandaag. 2 goede aanvallen en pardoes stond het dan ook 2-0. Dimitri Gomes en Gregory Paula scoorden beide goals na een prima aanvalsopzet. Melvin Winterberg scoorde vanaf de penaltystip en kort daarvoor een attente intikker, na een goede actie van Dimitri, hij liet 3 tegenstanders staan en zijn voorzet werd door Melvin ingetikt. Rust 0-4.

 

In de 2e helft vielen en nog 2 goals, 1 door wederom Dimitri na een goede pass van Danique Wolters en de zesde goal was een afgeslagen voorzet van Melvin die in eigen doel werd getikt. Nieuwenhoorn had moeite om het niveau vast te houden maar dat gebeurt bijna iedere ploeg.


De tegenstander was vol lof over de kwaliteiten bij ons. Het moet gezegd worden dat er een heerlijk sfeertje hangt met echt voetbalpubliek die absoluut voor de lokale club is maar goed voetbal kan waarderen. De club ademt iets nostalgisch uit waar iedereen zich kan thuis voelen. De scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan en er vielen geen kaarten. Trainer Ron van den Berg wisselde in de 2 helft het maximaal aantal spelers en zo kwam bijna iedereen aan spelen toe. Nieuwenhoorn doet goede zaken vandaag en nestelt zich alleen aan kop in de 2e klasse E.


Als uitsmijter van het verslag nog 1 actie die vernoemd moet worden omdat naast de speler ook de metalen dwarsligger een rol speelde. Een prima aanval van Nieuwenhoorn. De naar binnen gelopen Brandon Nooitmeer, naar de bal springend in een soort half volley, begeleide de bal via zijn wreef. Deze versnelde na het toucheren van de wreef en spatte met een ongeëvenaard mooi geluid uiteen op de lat. Spektakel zonder doelpunt. 

 

Nieuwenhoorn ligt op koers! Volgende week een topper tegen Serooskerke dat deze competitie ook nog niet verloor.

 

Bron: www.nieuwenhoorn.nl