· 

vv Vierpolders laat punten in Rhoon.

Zaterdag 5 oktober speelde Vierpolders de derde competitiewedstrijd van dit seizoen in en tegen Rhoon dat net als Vierpolders slecht is gestart. Rhoon begon met 0 punten aan het duel en Vierpolders had slechts 1 punt vooraf.
Vierpolders moest het ook nog steeds doen zonder de geblesseerde spitsen Jesper Lakerveld en Mike Timmers. Daarnaast ontbrak ook Max Lodder vandaag.

 

Onder prima omstandigheden begon de wedstrijd, waar vanaf het begin bleek dat Rhoon met meer inzet in de duels aan ging. Vierpolders liep weer teveel achteruit en spits Glenn Stoffers zakte ook veel te vaak in waardoor Vincent Bieling alleen kwam te staan. Binnen een kwartier kwam Rhoon verdiend op een 1 – 0 voorsprong.
Vanaf dat moment werd vooral het spel van Vierpolders zijde echt rommelig en werd getracht om met lange ballen de eenzame spits, Vincent Bieling te bereiken. Dat maakte de wedstrijd er niet leuker op voor het publiek. Net voor rust werd de zichtbaar niet fitte Douwe Zijlstra vervangen door Jelle Troost en liep Maikel Straatman tegen de eerste gele kaart voor hem, en Vierpolders, van het seizoen aan. De rust werd ook met de 1 – 0 stand bereikt.

 

Na rust kwam Vierpolders beter uit de startblokken en werd er beter gecombineerd. Uit het overwicht ontstonden een paar fraaie mogelijkheden maar die werden helaas niet benut.
Toch bleef de hoop op een goed resultaat aanwezig, maar in het laatste half uur kreeg Rhoon steeds meer countermogelijkheden. Vierpolders kreeg ook steeds meer kleine mogelijkheden maar mede door goed werk van de Rhoonse doelman bleef het maar 1 – 0. Rhoon brak regelmatig gevaarlijk uit en ongeveer een kwartier voor tijd scoorde Rhoon in korte tijd twee keer en stond er ineens een 3 – 0 op het bord. Het geloof bij Vierpolders was weg en in de slotfase werd het zelfs nog 4 – 0, een toch wel geflatteerde uitslag.

Door dit resultaat is Vierpolders afgezakt naar de 13e en voorlaatste plaats met slechts 1 punt. Alleen debutant Vlotbrug is nog zonder punten en staat nu op 14e en laatste plaats. Duidelijk is wel dat Vierpolders het dit seizoen moeilijk gaat krijgen in deze zware afdeling en het zal alle zeilen bij moeten zetten om van deze onderste plaatsen vandaan te komen.

 

Zaterdag 12 oktober komt Rijnmond Hoogvliet op bezoek aan de Coosenhoek in Vierpolders en het is te hopen dat de mannen van Paul Bestebreur de punten in Vierpolders kunnen houden.

 

Opstelling Vierpolders:
Jaimie de Jong, Daniel Kapaan, Tom Thijssen, Ruud Hakbijl, Michiel van den Hurk/75e Bart Romswinckel, Maikel Straatman, Glenn Stoffers, Sven Hokke/70e Joshua Stout, Vincent Bieling, Bart Rollof en Douwe Zijlstra/40e Jelle Troost.