· 

Belangrijke overwinning ttv De Beer 1

In de 2e klasse E van de duocompetitie heeft De Beer 1 een belangrijke overwinning geboekt op NTTC 2. Het werd in Nieuwerkerk a/d IJssel na een leuke wedstrijd 3-2 voor het Rozenburgse team. 

Aanvankelijk zag het er niet goed uit voor De Beer 1. Het team kwam op een 0-2 achterstand om vervolgens er toch nog met de winst van door te gaan.

 

Rozenburger Arnold Sturkenboom opende de wedstrijd tegen Nieuwkerker Taw Nay Chain. Het werd een wedstrijd waarin Arnold net te kort kwam. Hij verloor de eerste game met 8-11, pakte wel de tweede met 11-4, maar in het vervolg kon hij Taw Nay te weinig tegenstand bieden: 6-11, 7-11. NTTC 2 op voorsprong.

 

Edwin Jouvenaar (De Beer) trad vervolgens aan tegen Martijn den Hoedt. Het werd een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige spelers. De gelukkigste wint in zo'n geval. En dat was dit keer Martijn: 11-13, 11-6, 11-9, 14-12. 

 

Het Rozenburgse dubbel is al meermaals als wapen ingezet. Ook dit keer bracht het de ommekeer. Al was het wel een enorm gevecht. Arnold en Edwin wonnen met 11-7, 11-8 en 12-10 het dubbel en dat gaf de Rozenburgers weer hoop op een goede afloop.

 

Het vertrouwen groeide toen Edwin er in slaagde Taw Nay te verslaan. Met 11-5, 6-11, 11-6, 11-4 boekte hij een goede overwinning en bracht beide teams op gelijke hoogte en de druk op de schouders van Martijn en Arnold.

 

Arnold en Martijn gingen er eens goed voor staan en maakten er een marathonpartij van die pas na vijf games met minimaal verschil in Arnolds voordeel beslist werd. Arnold won de eerste game (13-11) om de twee daarop volgenden aan Martijn te laten (7-11, 6-11). Arnold rechtte zijn rug en sleepte met 11-8 en 13-11 de wedstrijd uit het vuur. Een mooie, zwaar bevochten 3-2 overwinning was voor ttv De Beer een feit!