· 

De Repelaer 1 verslaat Tavenu 3 in Numansdorp.

Kampioenskandidaat De Repelaer 1 heeft een belangrijke 3-2 overwinning geboekt op concurrent Tavenu 3 in Numansdorp. Het was een wedstrijd in de 3e klasse E van de duocompetitie.

 

Wim Leep en Spijkenisser Wim Muit openden de wedstrijd. Er was tussen beide mannen weinig krachtsverschil in de eerste twee games: 14-12, 10-12. Een veranderde tactiek bracht vervolgens een duidelijke, verdiende overwinning voor Wim Muit op het wedstrijdformulier. In de tweede wedstrijd van de avond waren ook Cees Zuidgeest en John van der Draai aan elkaar gewaagd. De zege ging echter mee naar Spijkenisse. Met 11-7, 11-9 en 11-8 won John de wedstrijd. De Repelaer 1 op een 2-0 voorsprong!

 

Er volgde daarna een mooi dubbelgevecht. Wim Leep en Cees Zuidgeest wonnen de eerste game van Wim Muit en John van der Draai (11-6) om de tweede in te leveren: 4-11. De derde game sleepten Wim en Cees weer uit de strijd (13-11) om daarna de vierde game uit handen te geven: 6-11. Wie ging er met de overwinning aan de haal? Tavenu 3! De beslissende game ging eenvoudig naar Wim en Cees. De pauzestand: 1-2.

 

Na de pauze volgden er opnieuw twee partijen over de volle lengte; dus vijf games. Beide teams ontliepen elkaar deze avond niet veel. Eerst behaalde John van der Draai de overwinning voor De Repelaer binnen in zijn partij tegen Wim Leep (11-6, 6-11, 12-10, 6-11, 11-4). In de slotpartij gaf de overwinning van Cees Zuidgeest op Wim Muit (11-7, 11-8, 3-11, 6-11, 11-7) de verhoudingen van deze avond op het wedstrijdformulier goed weer.

 

Door deze winst lijkt De Repelaer 1 in één competitie het verloren gegane terrein weer goed te maken. In het voorjaar weer actief in de 2e klasse?