· 

Grote nederlaag ttv Hellevoets Effect 1.

Hellevoets Effect 1 heeft een forse nederlaag geleden in de 2e klasse A van de duocompetitie. Koploper Dordrecht 3 ging in Hellevoetsluis maandagavond met een 5-0 zege aan de haal.

 

Een geflatteerde nederlaag, maar de cijfers tellen. 

Kopman Onno Blok begon uitstekend tegen Stefan Brokenhof. Er ontspon zich aan het begin van de avond een mooie, gelijkwaardige strijd die met minimaal verschil in het voordeel van Stefan beslist werd: 11-9, 11-6, 11-13, 13-11. Dordrecht 3 op voorsprong.

 

Arno Ynzonides mocht tegen Thijs de Wildt de stand weer gelijk proberen te trekken. Dit lukte niet. Arno liep steeds achter de feiten aan en verloor in drie games met 7-11, 5-11, 7-11. Omdat Stefan en Thijs ook in het dubbelspel de overhand hadden, stonden Onno en Arno na drie wedstrijden reeds met 0-3 achter: 11-9, 6-11, 7-11, 6-11.

 

Alle hoop was gevestigd op de laatste twee wedstrijden om de stand nog een beter aanzien te geven. Het was tevergeefs. Onno kreeg te laat enigszins grip op Thijs' spel en verloor met 1-3 (8-11, 4-11, 11-9, 8-11). Arno had in de slotpartij weinig in te brengen tegen Stefan (7-11, 10-12, 4-11) waardoor er een 0-5 op het wedstrijdformulier kwam. 

 

Een forse nederlaag. Jammer. Na een goed competitiebegin wordt het de komende weken winstpartijen verzamelen om degradatie uit de 2e klasse te voorkomen. Volgende week naar Krimpen a/d IJssel voor de confrontatie met het sterke Trefpunt 2. Wellicht vallen de ballen dan net weer de goede kant op voor de Hellevoeters.