· 

Terugblik op het HVS sportweekend.

Zondag was het de koudste 7 oktober in Nederland sinds er temperatuurmetingen worden uitgevoerd door het KNMI. Neem daarbij de vele regen en je komt op een hele onaangename dag om buiten te hockeyen. Toch gingen onze seniorenteams het veld op om te strijden voor de punten.

Hoe anders was dat een dag eerder, waar spelers en publiek konden genieten van een zonnetjes tijdens de wedstrijden.

 

Voor de jongens J8E1 zag het er toch even minder zonnig uit, zij wisten het doel van Derby niet te vinden. Derby scoorde er wel lustig op los en won de tweestrijd. Hoe anders was het ernaast waar de meiden van de M8E1 wel het doel wist te vinden van Tempo’34. Maar liefst 9x scoorde zij terwijl het eigen doel leeg bleef.
Spannender was het aan de andere kant waar de J6E1 het opnam tegen Rotterdam. Het ging op en neer. Onze jongens scoorde 3x, maar Rotterdam kwam toch als overwinnaar van het veld door 4x te scoren. Ook de M6E2 wist te scoren, maar verloor thuis van Forcial met 1-3.

 

MixF1 weet ook deze week er weer op los te scoren. Nadat alle wedstrijdjes bij elkaar waren opgeteld bleken zij met 20-8 van Hoeksche Waard gewonnen te hebben.
De ander Jongste Jeugd teams gingen op bezoek in de regio Zuid Holland bij een hockeyclub voor hun wedstrijd. MF1 ging naar Rotterdam om aan te treden tegen Victoria. Wat was dat spannend. Twee keer nageteld, maar het was uiteindelijk echt 10-10.

 

De M8E2 liep tegen een nederlaag op in Hellevoetsluis waar Voorne met 3-0 te sterk was. M8E3 mocht naar Rijswijk waar er 10x gescoord werd. 8 voor HVS en 2 voor Rijswijk. Als laatste van de Jongste Jeugd speelde de M6E1 in en tegen Berkel-Rodenrijs. De eer werd gered met een doelpunt, maar de tegenstander was echt iets te sterk.


Terwijl de andere junioren deze week klaar zijn met de voorcompetitie, speelt de Jongste Jeugd volgende week nog een ronde voordat er nieuwe poule-indelingen gemaakt gaan worden. 

Hoe hebben de junioren het er dan vanaf gebracht? De meiden MA1 deden zichzelf geen plezier door in ieder geval de gelijkmaker niet te maken en daardoor te verliezen van Wateringse Veld. Hiermee eindigen zijn met 6 punten op de 5e plaats en moet er afgewacht worden of dit nog voldoende is om in de 2e klasse de competitie te gaan vervolgen. Voor de MA2 is het afwachten of ze in de 3e klasse kunnen blijven nadat er in de strijd om de 4e plaats verloren werd met 3-1 bij Capelle. Ook de MA3 redde het niet in de strijd om de 2e plaats achter Feijenoord. Leonidas was met 2-0 te sterk waardoor de MA3 als derde in 5e klasse voorcompetitie eindigt.

 

Hoe anders ging het in de B-lijn. De MB1 won voor de vierde keer op rij. Nu werd Pollux verslagen waardoor ze als 2e eindigen achter IJssel in de 2e klasse. Ook de MB2 weet de voorcompetitie als 2e af te sluiten. Zaterdag werd Alphen met 0-7 verslagen in de 3e klasse. Ook de MB3 komt uit in de 3e klasse en eindigen op de 3e plaats na een 4-0 overwinning op Alecto.

Ons hoogst spelende team is de MC1 dat uit komt in de 1e klasse. Uit bij HDS gingen zij samen uitmaken wie de winnaar voor de poule zou gaan worden. Na het gelijke spel vorige week was een overwinning nodig. Uiteindelijk lukte dit niet doordat de meiden op een 3-3 bleven steken, maar klasse gespeeld de afgelopen weken en op dit hoge niveau uiteindelijk makkelijk gehandhaafd. De MC2 wint overtuigend het poultje in de 3e klasse. Zaterdag werd ook de 5e wedstrijd gewonnen. Nu werd Westland met 7-0 verslagen. In de 5e klasse werd de MC3 1e in de poule door ook de laatste wedstrijd te winnen met 5-0 van Craeyenhout. De MC4 komt uit in de 3e klasse en dat is net even te hoog voor de meiden. Na vier keer ruim verliezen was er dan zaterdag toch wat te vieren. Het eerste punt werd binnengehaald door een gelijk spel tegen Pijnacker (2-2). Hierdoor eindigt Pijnacker net onder onze meiden.

 

De MD1 heeft zich in de 2e klasse goed hersteld na een slechte start. Werd vorige week nipt verloren van de poulewinnaar, deze week werd Ypenburg met 11-0 verslagen waardoor de meiden als 4e eindigen in de poule. In de 4e klasse won de MD2 nipt met 1-0 van Forcial en eindigen hierdoor op de 2e plaats. Dat is ook de plaats waar de MD3 in de 4e klasse eindigt. Ook zij wisten nipt met 1-0 te winnen van Forcial. De MD4 komt uit in de 5e klasse. Ze spelen een lastige voorcompetitie en hebben nog wat trainingen en wedstrijden nodig om lekker aan elkaar te wennen. Ze eindigen wel boven Ypenburg op de 5e plaats nadat Rijswijk met 6-0 te sterk was zaterdag.

Dan hebben we onze jongens teams nog. In de 2e klasse begonnen de JA1 jongens prima, maar daarna hadden ze een beetje pech. Twee keer met 1 doelpunt verschil verliezen en zaterdag werd in Leiden met 4-2 verloren. Ze eindigen hiermee op de 5e plaats. De jongens van de JB1 probeerde nog de 3e plaats in de 4e klasse over te nemen, maar dan moest van Rapid gewonnen worden. Het bleef echter 2-2. JD1 pelen echt een klasse te laag. Nu werd Rotterdam met 0-8 verslagen waardoor ze zonder puntverlies en zonder tegendoelpunt 1e in de 5e klasse zijn geworden.

 

Mooi resultaten voor de meiden en jongens waarbij sommige teams een klasse hoger mogen uit komen na de herindeling en sommige hopen om in dezelfde klasse verder te kunnen terwijl het voor andere teams juist prettig is om een klasse lager verder te gaan. Uiteindelijk maakt het niet uit in welke klasse je speelt, zolang je maar op je eigen niveau kunt spelen en lekker mee te komen. Dan blijft het hockey leuk en kun je veel meer leren. Lekker trainen de komende weken en na de Herfstvakantie zullen de nieuwe poulewedstrijden weer van start gaan.

 

Dan de zondag. De eerste wedstrijden begonnen op Sportpark Groenwoud om 12:00u. Dames 4 won op het Jumboveld met 4-1 van Cartouche terwijl Heren 3 met 2-4 verloor van Voorhout op het Raboveld. Dames 3 mocht daarna tegen Schiedam D11 aantreden op het Jumboveld. Schiedam nam hier de punten mee naar huis door met 1-2 te winnen. Op het Raboveld mocht Dames 2 het opnemen tegen de ongeslagen koploper Forscate. 5 minuten voor tijd komt Forscate het veld op, niet echt een goede voorbereiding. En die achterstand hebben ze de hele eerste helft op onze meiden. Forscate dacht even de puntjes op te halen en weer snel naar huis, maar dat pakt anders uit. HVS overrompelt met snel spel Forscate dat met een 2-0 achterstand gaat rusten. In plaats van hockeyend het op te lossen proberen ze het de hele wedstrijd mekkerend op te lossen. Toch komt de kwaliteit van Forscate naar boven en weten zij HVS Dames 2 op een nederlaag te trakteren door de 2-3 te scoren. Maar dan hadden ze niet op de veerkracht van HVS gerekend. Renee wurmt zich tussen twee speelsters de cirkel in en haalt vanaf de achterlijn hard uit. De bal vliegt hoog in de lange hoek van het doel. Waardoor een mooi gelijkspel wordt binnen gehaald.

 

Heren 2 had minder fortuin. Nu was Victoria met 6-2 te sterk. Ook onze Veterinnen verloren. Voorhout mag drie punten bijschrijven. Dames 5 weet een punt over te houden aan het bezoek bij Capelle. De heren Veteranen pakken na het verlies van vorige week de draad weer op. Cartouche wordt met 0-5 verslagen. Ook HVS Heren 1 weet 5x te scoren bij het bezoek aan Walcheren en zegevieren met 2-5. Volgende week wederom een dubbel programma voor onze mannen. Vrijdagavond mogen zij aantreden in de 2e ronde van de SilverCup als thuis Dopie op bezoek komt. Zondag wacht dan, wederom thuis, de koploper die nog geen punt heeft laten liggen.

HVS Dames 1 mocht op bezoek bij de nummer 2 Pijnacker. Daar ging het na drie minuten gelijk mis toen Pijnacker de 1-0 maakte. Toch trokken onze dames aan het langste eind. Eerst zorgde Kim voor de gelijkmaker waarna Jamie uit een strafcorner de ruststand 1-2 op het bord zette. Uiteindelijk werd de 1-3 ook nog gemaakt door Isa. Belangrijke punten als je mee wilt gaan doen om de promotieplekken. Volgende week kunnen ze weer verder omhoog gaan kijken als HDS op bezoek komt.

 

Het weekend begon vrijdagavond met het jaarlijkse Oktoberfest voor de senioren. Het was weer super gezellig tot in de late uurtjes. Super georganiseerd door de activiteitencommissie. Alvast om naar uit te kijken voor de tweedejaars A-spelers volgend jaar. Mocht je nog even terug willen kijken? De foto’s staan op de facebookpagina in het fotoalbum HVS Oktoberfest 2019.

Tot volgende week!