· 

Gelijkspel en winst voor Hellevoets Effect

Barry van Dijk en Joyce Ynzonides hebben gisterenavond een puike prestatie geleverd door met twee in plaats van drie spelers voor Hellevoets Effect 1 een gelijk spel eruit te slepen bij Papendrecht 6 in de 3e klasse F. Papendrecht had dan wel een invaller, maar je moet maar met de druk om kunnen gaan!

Helaas was het niet mogelijk met drie gelijkwaardige spelers naar Papendrecht af te reizen. "Dan doen we het maar met z'n tweeën", dachten Barry en Joyce. Ze waren beide in vorm en kregen de voorspellende gave en het vertrouwen van hun sportmakker Dick Struik.

 

Barry werd de Man of The Match met drie overwinningen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de zeges op invaller Niek van Westen en Jan Riske pas na vijf zwaar bevochten games tot stand kwamen. De winst op Rin Visser ging een stuk eenvoudiger. Maar er is niemand die na afloop van de competitie daar nog een haan naar kraait.

Joyce won van Niek en Jan. Jan liet Joyce behoorlijk zweten. Met 8-11, 11-13 en 16-18 capituleerde hij. In de allerlaatste wedstrijd kon Joyce voor een sensatie zorgen door voor een 6-4 zege te zorgen. De winst op Rin Visser zat er helaas niet in. Rin won verdiend met 11-7, 11-8 en 11-6.
En het dubbel? Na een goede start in de eerste game (11-7) ging bleef de zege verdiend in Papendrecht: 11-4, 11-2, 11-5.

 

Het kampioenschap raakt voor ons 1e reguliere team nu uit zicht. Vermoedelijk gaat De Repelaer 1 met de eer strijken.


Hellevoets Effect 2 heeft gisterenavond in de reguliere competitie de derby in de 5e klasse B in Brielle tegen De Sprint 5 met 6-4 gewonnen. Het was een waar gevecht aan De Rik in Brielle.

 

Het werd een lange avond voor beide teams. De toon werd in de eerste drie wedstrijden al gezet. Drie keer was er vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen. Het gunstige aspect voor de Hellevoeters was wel, dat zij er telkens met de zege van door gingen. Gerard de Man won met 3-2 van Ger van Ruiven, Bert Brinkman met 3-2 van Cees Pijl en Joost Voogt versloeg Theo van den Hurk met 3-2. In het dubbel deden de Briellenaren Ger/Cees wat terug door Gerard/Bert met een 1-3 nederlaag naar de kant te sturen.

Na de pauze vergroottte Gerard de voorsprong door eenvoudige winst op Cees. Omdat Joost verdiend van Theo verloor (1-3) kwam de tussenstand op 4-2 in Hellevoets voordeel.


In de volgende twee wedstrijden haalde Hellevoets Effect 2 de winst binnen. Bert won op knappe wijze van Theo (3-1) en Joost boekte een 3-1 zege op Cees. De laatste twee wedstrijden gingen dan weer naar de tegenstanders. Gerard verloor met 1-3 van Theo en Bert was niet bij machte Ger te verschalken (0-3), al bleef hij in elke game de tegenstander goed bij.

 

Een mooie, belangrijke 6-4 overwinning was het eindresultaat. Team 2 doet goed mee in de 5e klasse B, staat 2e op de helft van de competitie. Shot'65 3 lijkt echter een maat te groot.