· 

vv Spijkenisse 1 zoekt eerherstel in het rijk van Nijmegen.

Spijkenisse wil zich na de schaamteloze vertoning tegen ARC revancheren in het uitduel tegen Achilles'29, de puntloze rode lantaarndrager in de Hoofdklasse A.

En, juist daarin schuilt het gevaar voor de groen-witten.

Bovendien rommelt het ook in de organisatie bij de Groesbekers. Enkele maanden geleden ontsloeg de club Frans Derks, de technisch manager, die werd beticht van het laten spelen van spelers van Jong Achilles'29 onder een andere naam op het wedstrijdformulier en het uitbuiten van jonge buitenlandse voetballers. Er volgde een leegloop van spelers, trainer Arno Arts tekende bij DFS Opheusden en Achilles'29 kreeg van de KNVB vier dagen de tijd om een nieuwe ploeg te formeren. Dat lukte wonderwel en de renovatie van de gehele vereniging kon beginnen. De problemen behoren nog echter niet definitief tot het verleden. Derks is eigenaar van het veld van Achilles'29 en dreigt de club de toegang te verbieden.

 

Gemotiveerd

Achilles'29 is dus tot op het bot gemotiveerd om tegen Spijkenisse het eerste succesje te behalen. De spelers raken steeds meer op elkaar ingespeeld en de 3-1 nederlaag tegen Sportlust van afgelopen week getuigd van progressie. Spijkenisse is dus gewaarschuwd.

 

Achilles'29 heeft ook een behoorlijke reputatie in het opleiden van spelers. Jan Peters, Henk Grim, Arno Arts en Jasper Cillessen kwamen voort uit de Groesbeekse stal.

 

Groesbeek telt zo'n 14.000 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Berg en Dal. De plaats is ook opgenomen in de Vierdaagse van Nijmegen en wordt in de derde etappe aangedaan in de bizarre zeven heuvelenetappe. Groesbeek is toeristisch erg in trek vooral vanwege het glooiende landschap.

 

Het sportpark De Heikant heeft een capaciteit van 4500 toeschouwers en Achilles'29 kreeg het veld ooit geschonken van Gerrit Derks, die zijn akkers schonk aan de oprichters van de club om er te kunnen voetballen. Het eigendomsrecht bleef bij de familie Derks .

The Egge Side herinnert nog aan de tijd dat er kippenhokken stonden.

 

Trainer Stefan Müller is dus niet te benijden doch de Duitse trainer is vanaf het begin van de verbouwing betrokken bij het herrijzen van het nieuwe Achilles'29. Hij wist dus waaraan hij begon en zet zich voor meer dan honderd procent in om te overleven in de hoofdklasse.

 

Spijkenisse wacht dus een warm onthaal en het belooft een unieke confrontatie te worden. U, als toeschouwer kunt er bovendien een toeristisch uitstapje van maken. Het is alleszins de moeite waard.

Let wel op het afwijkende aanvangstijdstip: 18.00 uur.

Tot zaterdag in Groesbeek, en laat je horen.