· 

Fabienne Hoogendam na Hoofdprijs in Aalsmeer nu in "thuiswedstrijd" op de Brouwersdam

Afgelopen weekend was er een windsurfwedstrijd op de Westeinder Plassen bij Aalsmeer. Het was een lange afstandsrace wedstrijd waarbij het de bedoeling is dat je 3 keer het meer rond surft, ongeveer 40 kilometer. Fabienne Hoogendam uit Hellevoetsluis heeft deze wedstrijd met een windfoil gevaren en uiteindelijk won ze de hoofdprijs bij de dames!

 

Windfoilen is een nieuwe discipline van het windsurfen en gaat waarschijnlijk ook de nieuwe Olympische discipline worden. In plaats van een normale vin onder je board, heb je nu een draagvleugel, de foil dus. Je zweeft daardoor boven het water, wat echt super leuk is! De 3 rondjes waren wel lastig. Windfoilen is vooral bedoeld voor heel weinig wind. Na de start ging het  juist steeds harder waaien en dan is 40 kilometer best een eind, aldus Fabienne. Ze had eigenlijk nog helemaal geen ervaring met deze omstandigheden, maar het ging getuige de eindwinst best wel goed! En dat is een understatement. Komend weekend staat Dam-X op de planning. Een slalom wedstrijd bij de Brouwersdam, tijdens een stop van de Europese freestyle Tour. Fabienne is heel nieuwsgierig wat dat weer gaat worden!