· 

ttv De Repelaer 1 legt basis voor kampioenschap en promotie.

Team 1 van tafeltennisvereniging De Repelaer uit Spijkenisse heeft in de eerste helft van de reguliere competitie een goede basis gelegd voor het kampioenschap in de 3e klasse F.

Donderdagavond werd de aanval van de laatst overgebleven concurrent voorlopig afgeslagen. Xerxes 3 uit Rotterdam werd na een mooi duel op 5-5 gehouden. De voorsprong van De Repelaer op Xerxes 3 is nu 6 punten, op Hellevoets Effect 1 maar liefst 7.

 

Marcel van der Sterre opende voor De Repelaer donderdag de wedstrijd tegen Walter Akkermans. Beide spelers zetten de toon voor een wedstrijd vol mooie balwisselingen en enerverende tafeltennisgevechten. Marcel was Walter net de baas: 11-9. 7-11, 11-7, 11-7. Door winst van Daniel Koppenol (foto) op Suenz Hoffman (11-4, 11-8, 9-11, 12-10) kwam De Repelaer zelfs op een 2-0 voorsprong.

De Rotterdamse kopman Rodney Lemmob bracht Xerxes 3 weer terug in de wedstrijd door een eenvoudige overwinning op Danny van der Wal: 11-8, 11-3, 11-5. Omdat de Rotterdammers ook het dubbelspel met winst afsloten (Suenz en Rodney wonnen met 3-0 van Marcel en Daniel), was de stand na vier ontmoetingen weer gelijk: 2-2.

 

Marcel van der Sterre vocht zich in de vijfde partij van de avond naar een mooie overwinning op Suenz Hoffman: 11-4, 5-11, 11-8, 11-8. Lang kon De Repelaer niet van de voorsprong genieten. Walter Akkermans was te sterk voor Danny van der Wal (11-5, 11-5, 15-13) en Rodney Lemmob liet Daniel Koppenol kansloos: 11-4, 11-0, 11-6. Xerxes 3 op een 4-3 voorsprong!

Danny van der Wal bracht vervolgens weer een gelijke stand op het scorebord. Hij versloeg vrij eenvoudig Suenz Hoffman: 11-6, 11-4, 7-11, 15-13. Rodney Lemmob liet zich vervolgens niet verrassen door Marcel van der Sterre. Hoewel hij het de eerste 2 games lastig had, trok hij de wedstrijd in de games drie en vier eenvoudig naar zich toe: 14-12,  8-11, 11-3, 11-5.

 

Daniel Koppenol had de druk op de schouders in de laatste wedstrijd tegen Walter Akkermans. Kon hij een nederlaag voorkomen en een gelijkspel uit de wacht slepen? Dan moest wel gewonnen worden van Walter.

De teams hadden het mooiste voor het laatst bewaard. Daniel en Walter maakten er een enerverend gevecht van. Daniel trok de eerste twee games nipt naar zich toe: 12-10, 11-9. Walter knokte zich goed terug: 11-5, 11-2. Zou Daniel zich op tijd herstellen in de wedstrijd? Het antwoord is: ja. Daniel won de laatste game met 11-7 en bracht De Repelaer weer op gelijke hoogte met de Rotterdammers: 5-5.

 

De Repelaer 1 moet in staat geacht worden de huidige voorsprong op de ranglijst op het einde van de najaarscompetitie over de streep te trekken. Er zal voor de punten geknokt moeten blijven worden. Verslapping betekent kansen voor Xerxes 3 en Hellevoets Effect 1. Maar de Spijkenissers zullen dit toch niet laten gebeuren!?!?