· 

Daan van Sintmaartensdijk rijdt 170 km aan de leiding in Zeeland.

Daan van Sintmaartensdijk heeft vandaag met zijn ploeg Alecto Cycling deelgenomen aan de Tacx Pro Classic in kletsnat, maar windstil Zeeland. En Daan had er zin in het “thuis”publiek zijn goede vorm van de tweede seizoenshelft te laten zien. Daan trok er vroeg op uit en ging solo op pad. Snel kreeg hij gezelschap van Michiel Stockman, een Belg die voor Tarteletto-Isorex rijdt. Ze kregen snel een halve minuut voorsprong op het peloton, waar Deceuninck-Quick Step en Jumbo-Visma bleven werken.

 

Daan van Sintmaartensdijk en Michiel Stockman reden tot 25 km voor het einde aan de leiding. Toen werden ze bijgehaald. Daan reed ruim 170 kilometer aan de leiding gereden.

 

Met nog elf kilometer te gaan rijden Deceuninck-Quick Step en Jumbo-Visma op kop van het peloton. Hun tempo ligt hoog genoeg om de rest de zin tot aanvallen te ontnemen. In de massasprint is Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) de sterkste. Hij wint voor Elia Viviani (DeCeuninck-Quick Step) en Arvid de Kleijn (Metec). Daan werd na zijn enorme inspanning op 11 seconden nog knap 42e.