· 

Een overzicht van het herenvoetbal op zaterdag 12-10-2019

 

De 4e speelronde van de competitie staat voor de deur. Voor Spijkenisse, die landelijk speelt, is het de 7e speelronde.

 

Het kan zijn dat er wedstrijden door het weer worden afgelast.

 

In de Hoofdklasse A gaat Spijkenisse, 14e met 4 punt, op bezoek bij het nog puntloze Achiles '29. Achiles heeft diverse problemen in het bestuur en heeft met veel geluk dat wijsheid een selectie in elkaar kunnen zetten. Het team draait nog niet zoals gewenst en daar zullen zij vandaag extra gemotiveerd zijn tegen Spijkenisse dat ook nog niet lekker draait. De Groesbeekers hebben een behoorlijke reputatie in het opleiden van spelers, zoals Jasper Cilessen, kwam uit in stal. Spijkenisse zelf ziet vandaag kans om 3 punten uit Groesbeek mee te nemen. Maar ze weten ook dat ze goed moeten opletten want voor je het weet kijk je tegen een achterstand aan. De wedstrijd op het sportpark De Heikant begint om 18:00.

 

In de 1e klasse B zal Brielle, dat 2e staat met 7 punten, afreizen naar Rotterdam en treft daar, de nummer 6 met 6 punten, XerxesDZB. Een lastige klus voor Brielle vandaag. En er vergt weer 100% inzet om de ongeslagen status te behouden. Beide clubs kennen elkaar goed zo werd het in seizoen 2016-2017 2-1 en 1-3 voor XerxesDZB en vorig seizoen werd het zelfs 3-0 voor XerxesDZB. Dus Brielle weet wat er te doen staat en dat is XerxesDZB verrassen. De wedstrijd begint om 14:30. Maar ook XerxesDZB 2 en Brielle spelen tegen elkaar en die starten om 11:45. 2 leuke wedstrijden op het sportpark Faas Wilkes.

 

In de 2e klasse D zal Rozenburg, dat eerste staat met 9 punten, thuis, de nummer 12 met 1 punt, SVS ontvangen. Niemand had gedacht dat Rozenburg in de 2e klasse na 3 rondes ongeslagen boven aan zou staan. Het zo vorige seizoen zo spannende 2e klasse D zou een lastige klus moeten zijn voor Rozenburg dat via de nacompetitie in de 2e klasse belanden. Vandaag zullen ze tegen SVS spelen dat nog niet heeft gewonnen. Heeft Rozenburg vandaag weer de vorm en sturen ze ook SVS met lege handen naar huis?

 

In 2e klasse E

Hellevoetsluis, dat 9e staat met 3 punten. Gaat vandaag naar, de nummer 3 met 7 punten, De Meeuwen. Vorige week wonnen de mannen met 3-0 van Axel en die punten waren hard nodig na 2 verlies partijen. Vandaag staat een zware klus te wachten tegen De Meeuwen. De Meeuwen zijn een degradant uit de 1e klasse en beide ploegen troffen elkaar nog in het seizoen 2015-2016. Toen werd thuis 1-1 en uit 1-2 voor Hellevoetsluis. De vraag is dus staat Hellevoetsluis vandaag na 90 minuten te zingen "Maar we hebben geen punten in onze koude handen" in Zoutelande? Of nemen de mannen de 3 punten mee naar huis en kan De Meeuwen dat zelf zingen?

Nieuwenhoorn dat met de volle 9 punten boven aanstaat ontvangt vandaag, de nummer 2 met 7 punten, Serooskerke. Nieuwenhoorn lijkt in prima vorm en zich prima thuis te voelen tussen al die Zeeuwse clubs. Kan Nieuwenhoorn ook vandaag met de volle buit van het veld stappen of gaat Serooskerke niet met lege handen naar huis?

 

De 3e klasse D hebben we Vlotbrug - DVO '32, SC Botlek- VDL, Vierpolders - Rijnmond HS, Zuidland - CION, Kethel Spaland - OVV en VFC - GHVV'13.

Zuidland, dat 2e staat met 7 punten, krijgt, de nummer 6 met 6 punten, CION op bezoek. Zuidland wil zo snel mogelijk terug naar de 2e klasse en is nu nog ongeslagen dus er eens een goede start gemaakt. Vandaag zullen ze tegen CION weer punten moeten pakken om bovenaan mee te blijven doen.

Botlek, dat 12e staat met 1 punt, ontvangt vandaag, de nummer 11 met 3 punten, VDL. Botlek wil de nacompetitie ontwijken en wil dus punten pakken en van de 12 plaatst af. Bij winst vandaag tegen VDL is dat voor 1 week sowieso zeker want ze halen dan VDL in op de ranglijst.

Vierpolders, dat 13e staat met 1 punt, ontvangt, de nummer 7 met 6 punten, Rijnmond HS. Vierpolders is alles behalve goed begonnen dit seizoen. Rijnmond HS staat in de grote middenmoot onderaan en wil graag de aansluiting houden op die middenmoot. Kan Vierpolders vandaag de 3 punten thuis houden?

Vlotbrug staat met 0 punten onderaan en ontvangt vandaag, de nummer 4 met 6 punten, DVO '32. Vlotbrug wil vandaag haar eerste punten pakken. Al lijkt dat al het kruid vorig seizoen verschoten zijn. Kunnen de mannen vandaag weer de smaak van het winnen proeven?

OVV, dat 5e staat met 6 punten, gaat naar Schiedam om daar, de lijst aanvoerder met 9 punten, Kethel-Spaland te treffen. Beide ploegen willen naar de 2e klasse en zullen vandaag allebei willen winnen met inzet de top 3 voor OVV.

GHVV '13, de nummer 10 met 3 punten, gaat naar Vlaardingen en treft daar, de nummer 8 met 4 punten, VFC. GHVV '13 is niet al te best begonnen met 2 verliespartijen en 1 winst. Maar ze kunnen vandaag de aansluiting met de middenmoot houden of verliezen. VFC begint haar thuis wedstrijden om 17:00 dus het word een laat middagje voetbal.

 

In de 4e klasse H hebben we de derby tussen Sco'63 en Abbenbroek, Hekelingen- NBSVV en ZBVH  Simonshaven.

De derby tussen, de nummer 1 met 7 punten, Abbenbroek en, met 6 punten uit 2 wedstrijden de nummer 3, SCO '63. SCO '63 wil de punten thuis houden en weet dat zij nog 1 wedstrijd minder hebben gespeeld dan de gasten Abbenbroek. Abbenbroek wil graag de punten weghalen uit Spijkenisse en zo belooft het een leuke en spannende middag te worden op het sportpark Oostbroek.

Hekelingen, dat met 4 punten 8e staat, ontvangt, de nummer 5 met 6 punten, NBSVV. Beide ploegen willen winnen om de aansluiting met de top te behouden. Kan Hekelingen vandaag de 3 punten thuis houden?

Simonshaven, dat nog 0 punten heeft, gaat naar Zuid-Beijerland en treft daar, de nummer 10 met 3 punten, ZBVH. Simonshaven was er vorige week er dicht bij om haar eerste 3 punten te pakken van dit seizoen. Kunnen de mannen vandaag in Zuid-Beijerland verrassen bij ZBVH?

 

In de 4e klasse I hebben we OHVV - Stellendam en Melissant - Zwartewaal. Rockanje is deze week vrij.

OHVV, lijst aanvoerder met 9 punten, voelt zich prima thuis op de zaterdag en ontvangen vandaag, de nummer 4 met 5 punten, Stellendam. Beide teams zijn nog ongeslagen. Kan OHVV ook vandaag winnen van Stellendam of zullen er voor het eerste dit seizoen punten verspeeld worden?

Zwartewaal, dat nog zonder punten zit, zal naar, de nummer 8 met 3 punten, Melissant gaan. Het draait bij Zwartewaal dit seizoen nog niet zo goed en de club lijkt dit jaar niet serieus mee te kunnen doen voor de prijzen. kunnen de mannen daar vandaag verandering in brengen?