· 

Het EK Mixed Teamrelay voor Clubteams

Terugblik op het mooie afgelopen weekend. Voor het eerst in de geschiedenis plaatste een team van TVS90 zich voor het EK Mixed Teamtriathlon voor clubteams.

 

Een EK gehouden in Alhandra, een plaatsje aan de kust dichtbij Lissabon. Donderdag vertrokken we vanaf Schiphol na eerst nog de succeswensen in ontvangst te hebben genomen van wethouder Martijn Hamerslag van Nissewaard.

Na een voorspoedige vlucht, konden we met moeite alle fietsen en atleten in het gehuurde busje krijgen waarna we onze intrek konden nemen in het appartement (met uitzicht op de rivier..).


Vrijdag was de parcoursverkenning, eind van de middag de briefing. Na de briefing was het tijd voor een gezonde sportmaaltijd die we vonden bij de PizzaHut...

 

Zaterdagochtend was het zover, 6 uur was iedereen wakker, en op tijd stonden we bij de wedstrijdlocatie. Een nog lege tribune onder een stralende zon was het decor. Daar kwam tijdens de wedstrijd verandering in, het zonnetje bleef, maar de tribune zat vol met enthousiaste Portugezen. Doel van het TVS0 juniorenteam was een top 10 klassering, al stond het hebben van een leuke ervaring natuurlijk voorop.


Aan de deze doelstelling hebben ruimschoots voldaan! Dankzij de prima prestaties van Kim, Thijs, Marije en Jeroen eindigden we op een hele knappe 8e plek ! Tevreden atleten èn een tevreden coach!


De middag na de wedstrijd de prachtige stad Lissabon nog verkend, waarna zondag het koude Nederland weer mocht worden opgezocht..

 

Erg leuk om de atleten van de andere kant te leren kennen in zo'n weekend...nu weet ik dat Kim haar routes vooral omhoog uitstippelt, Thijs zijn fiets prima in 3 uur in zijn fietskoffer kan pakken, Jeroen alvast wat Portugese zinnetjes had geleerd, 'voor het geval dat..' en weet ik nu dat Marije een vastgelopen televisie met behulp van drie afstandbedieningen weer aan de praat krijgt..

 

Kim, Thijs, Marije en Jeroen, bedankt voor het hele leuke weekend!

#Obrigado #wijzijnTVS90nl #Alhandra #ActiefinNissewaard #Triathlon #Mixedteamrelay #JJC2019