· 

SCO '63 wint topper tegen Abbenbroek met duidelijke cijfers.

De strijd om de koppositie tussen SCO' 63 en Abbenbroek is geëindigd in het voordeel van de thuisploeg.

 

Een redelijk gelijkopgaande eerste helft werd opengebroken na een aangeraakt schot van Sturrus. 1-0. Veel grote kansen vielen er verder niet te noteren, maar de thuisploeg was uiterst effectief met de mogelijkheden die het kreeg. Back Desmond van Dorp werd ingespeeld, mocht vrij doorlopen en produceerde een voorzet tussen het centrale verdedigingsduo van Abbenbroek. Helaas voor de gasten bevond zich daar ook Sturrus die raak zou koppen in de korte hoek. 2-0.

 

SCO '63 zat op rozen en aan het begin van de tweede helft zat het ook nog eens mee. Een onnodig weggegeven vrije trap werd bijna tot doelpunt gepromoveerd. Groenendijk was al geklopt na de kopbal, maar zag de bal tegen de binnenkant van de paal terug het veld in komen. Een paar minuten later werd een doelpunt van Abbenbroek afgekeurd voor duwen in de rug.

De thuisploeg was weer wakker en vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Abbenbroek.

 

Bhugwansing werd in de hoek gevloerd na een truc en Patrick van Dorp draaide de bal het strafschopgebied in. De actie die volgde was van grote klasse. Hassel schoot de bal, die al bijna gepasseerd was, uit de draai met een man hangend aan hem de verre hoek in. 3-0.

Het verzet van Abbenbroek was vervolgens gebroken en zij zagen na een opbouwende fout van de keeper en in de omschakeling Sturrus en Hassel nog een keer scoren. 4-0 & 5-0.

 

Volgende week speelt SCO '63 uit tegen het Simonshaven van oud SCO-trainer Peter Hoek. Aftrap 14:30

Eindstand 5-0 (2-0):
1-0 W. Sturrus
2-0 W. Sturrus (D. van Dorp)
3-0 C. Hassel (P. van Dorp)
4-0 W. Sturrus (C. Hassel)
5-0 C. Hassel (W. Sturrus)

 

Opstelling:
R. Groenendijk - E. Lopes, P. van Dorp, E. Starke, D. van Dorp (R. Maas) - K. Starke (S. Leenman), P. Monteiro, F. Fortes Varela (C. Pattiapon), S. Bhugwansing - W. Sturrus, C. Hassel.