· 

ttv De Sprint wint ook van ttv Avanti.

TTV De Sprint 1 speelde vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Avanti 4 (de huidige nummer 7) in Hazerswoude-Dorp. Onder bezielende leiding van de man in vorm, Sacha Ykema (foto), werd opnieuw een overwinning geboekt. De Promotie Play Offs voor de Landelijke Competitie lonken.

De Brielse spelers Wesley van den Hurk, Martin Lankair en Sacha Ykema kwamen vrijdagavond in actie tegen Gideon Herschel, Bernou Wagenaar en Nena Zantman. Een vooraf verwachte overwinning werd een feit.

 

Wesley trapte de avond af tegen Gideon. Het wordt een makkelijke 3-1 overwinning voor Wesley. Alleen de 3e game gaat door concentratieverlies verloren. Wesley's tempo lag te hoog voor Gideon. De gamestanden: 11-8, 11-6, 4-11, 11-6.

Sacha speelt in de 2e partij tegen de sterkste Avantispeler Bernou. Dat is een aanvallende verdediger; spelers waarvan Sacha in het algemeen makkelijk van wint. Met Sacha's harde topspinballen was Bernou inderdaad kansloos. Met 11-6, 13-11 en 11-7 trok Sacha de winst naar zich toe.

De derde wedstrijd ging tussen Martin en Nena, een van de weinige vrouwen in deze Hoofdklassecompetitie. Met zijn vastheid in de rally's wint Martin overtuigend met 3-1; al doen de gamestanden anders vermoeden: 11-6, 12-10, 9-11, 11-8.

Het dubbel gaat verloren met 0-3. Nena en Gideon spelen een foutloze wedstrijd tegen Sacha en Martin. Met 14-12, 11-4 en 11-9 boekte Avanti 4 het eerste winstpunt. Tussenstand 3-1 voor De Sprint.

 

Wesley verliest de vijfde wedstrijd met 0-3 van Bernou, die met gevarieerd verdedigend en aanvallend spel Wesley ontregelde. Het was wel een benauwde overwinning voor de Avantispeler: 11-9, 12-10, 11-9.

Martin wint daarna in een leuke wedstrijd, met lange rally's, met 3-1 van Gideon. De gamestanden waren: 11-8, 6-11, 11-5, 11-9. De Sprint op een 4-2 voorsprong.

Sacha wint met name door zijn goede, gevarieerde service in partij 7 gemakkelijk van Nena. Ze was kansloos: 11-8, 11-6, 11-4.

 

Martin heeft het zoals altijd lastig tegen verdedigers. Toch weet weet hij bij een 0-2 gameachterstand (7-11, 6-11) de derde game tegen Bernou naar zich toe te trekken (11-7) om vervolgens aan het korste eind te trekken: 9-11. Het staat 5-3 in het voordeel van De Sprint. Kan Wesley zijn verliespartij omzetten tegen Nena en de 6-3 op het bord zetten? Ja. Vrij eenvoudig wint Wesley met 3-0 van Nena: 11-5, 11-8, 13-11. Omdat Sacha de slotpartij in drie games van Gideon wint komt er een eindstand van 7-3 op het scorebord. Sacha heeft deze avond geen game verloren en blijft op een winstpercentage van 93 staat. Van de 15 wedstrijden ging er slechts één verloren.

 

Op de onderstaande foto's Sacha Ykema, Wesley van den Hurk en Martin Lankair.