· 

Vierpolders verdient punt tegen Rijnmond HS.

Vierpolders, dat een moeizame start van het seizoen doormaakt, kreeg vandaag RHS op bezoek aan de Coosenhoek. Trainer Bestebreur was duidelijk na de nederlaag tegen Rhoon er zal elke week op elk vlak 100 % gegeven moeten worden anders krijgt Vierpolders een lang en moeilijk seizoen. In de warming-up bleek Tom Thijssen niet voldoende fit. Het leverde Dave Leentvaar een basis plaats op als linksback.

 

Al na 10 minuten een volgende wissel. Vincent Bieling moest vervangen worden. Na een overtreding had hij teveel last van zijn hoofd, zijn vervanger was Daniel Kapaan.

Na een kwartier spelen kon er wel gejuicht worden aan de Coosenhoek! Een prima aanval, via Bart Rollof en Glenn Stoffers kwam de bal bij de in de zestien vrij staande Sven Hokke. Hij rondde beheerst af. In de 18e minuut een eerste wapenfeit van de gasten als Jorghino Pietersz vanaf twintig meter uithaalt. Jaimie de Jong tikt de bal uit de rechter benedenhoek.

 

In de 27e minuut komt RHS op gelijke hoogte als de bal vanaf de rechterkant voor komt en Ackeo Liefden in kan tikken. Hierna ontstaat een open wedstrijd. RHS met alleen maar spelers met veel individuele kwaliteit trof vandaag een hard werkend collectief van de thuisploeg. Het leverde een bijzonder interessant schouwspel op. Als vlak voor rust een vrije bal van Stoffers precies op het hoofd van de door koppende Maikel Straatman komt betekent dat Vierpolders met een 2 – 1 voorsprong de thee kan opzoeken.

 

Vrijwel meteen na rust, in de 46e minuut, komen de Hoogvlietenaren alweer op gelijke hoogte als een voorzet niet klem wordt gepakt door de Jong. De terugspringende bal wordt door Pietersz in het doel gewerkt. Hierna is het voor de thuisploeg vooral tegenhouden. De organisatie stond goed en zoals eerder gezegd de werklust met elkaar was prima in orde. Eigenlijk was Vierpolders nog het dichtst bij een doelpunt toen in de 84e minuut Douwe Zijlstra een kopbal via de buitenkant van de paal naast ziet gaan.
In de 90e minuut drukt de matig leidende scheidsrechter Borsboom nog even een zware stempel op de partij om zowel Rollof (Vierpolders) als Pietersz (RHS) om volledig onduidelijke redenen beiden direct rood te geven. Het veranderde niets meer aan de 2 – 2 uitslag.

 

Volgende week 19 oktober gaat Vierpolders op bezoek bij GHVV’13 dat vandaag bij VFC met 3 – 2 wist te winnen. Ook Vlotbrug pakte vandaag zijn eerste drie punten na een thuis overwinning op DVO ’32. Gevolg hiervan is wel dat Vierpolders na vandaag zichzelf op de laatste plaats van de ranglijst terug ziet en daarmee de ook de rode lantaarn met zich meetorst. Met het vandaag vertoonde spel en dito inzet zullen zeker meer punten volgen.

 

 

Opstelling Vierpolders: 1 J.d.Jong, 2 M. Lodder, 4 R.Hakbijl, 5 M.v.d.Hurk, 6 M. Straatman, 7 G.Stoffers, 8 S.Hokke, 9 V.Bieling (10e 13 D.Kapaan), 10 B.Rollof, 11 D.Zijlstra (87e 12 J.Troost), 14 D.Leentvaar (73e 15 T.d.Jong) niet gespeeld: 18 T.Hokke.