· 

Volley Voorne Dames 1 verslaat RVC Libanon.

Vandaag gingen Volley Voorne Dames 1 de strijd aan met RVC Libanon. Libanon stond in de ranking op de 8e plaats.

 

Het begin van de eerste set liep gelijk op. Toen kwam Rowena aan service en zij sloeg een groot gat, waardoor we de eerste set binnen haalden met een score van 25-11.

 

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling als in de eerste set. Beide kanten moesten hard werken om een punt te scoren. Dit resulteerde in lange rally’s. Dit seizoen hebben we Lianne als tweede diagonaal. Dit zorgt ervoor dat Rowena gaat spelverdelen en Lianne kan aanvallen. Hierdoor hebben we standaard 3 aanvallers aan het net. Deze set hebben we binnen gesleept met een score van 25-19.

 

De beruchte derde set begonnen we stabiel. Echter kwam Libanon in de loop van de set dichterbij waardoor wij er een tandje bij moesten zetten. Het werd daardoor nog een spannende set, maar gelukkig gewonnen met een score van 25-19.

 

Vol zelfvertrouwen begonnen we aan de vierde set. Helaas was het aan onze kant rommelig en liepen we zelfs tegen een achterstand aan. Halverwege de set konden we onze eigen fouten beperken waardoor we op gelijke hoogte kwamen. Tot het einde van de set bleef het spannend, maar gelukkig trokken wij aan het langste eind en wonnen we ook deze set met een score van 25-23.

 

 

Na deze mooie overwinning hebben we 15 punten uit 3 wedstrijden en dit levert voorlopig een tweede plek op. Volgende week geen wedstrijd en hebben we een week vrij. Op 26 oktober gaan wij in een uitwedstrijd de strijd aan met onze directe concurrent Hou Stand.