· 

GHVV'13 steelt 3 punten bij VFC.

Een wedstrijd om 17.00 uur was voor iedereen wel een beetje vreemd, maar op het kunstgras van VFC werd er toch afgetrapt voor de wedstrijd VFC - GHVV'13.

Beide ploegen hebben veel jonge spelers dus de toekomst voor een paar jaren is zeker gegarandeerd.

 

Vanaf het beginsignaal was VFC de betere ploeg en drukte GHVV'13 op hun eigen helft.

Het was dan ook wachten op een doelpunt voor de thuisclub en die kwam er ook. In minuut 27 was het raak, door achterin slordig weg te werken profiteerde VFC optimaal en bracht de stand op 1 - 0 wat tevens de ruststand was.

 

Na de rust was er direct gevaar voor het doel van GHVV'13 en de mannen van GHVV moesten alle zeilen bij zetten om hun doel schoon te houden. In een klus van waar 4 spelers de bal wilde beroeren kwam de bal op de arm van de verdediger van GHVV en propt floot de scheidsrechter voor een handsbal (waar moet de speler zijn arm laten?). Vrije trap dus op de zestien. De speler van VFC trapte de bal in de korte via de binnenkant van de paal binnen. 2 - 0.

 

Het leek op een afstraffing te worden voor de mannen van John Stougje, maar met wat wisselingen die wat meer strijd brachten kantelde de wedstrijd stukje bij beetje.

VFC stond verder naar voren dan de 1e helft en was er dus ruimte voorin voor de counters. Zo ook in minuut 62 Jordy Breestraat werd diep gestuurd en bracht de bal voor, iedereen dacht dat de bal veel te ver zou zijn, maar door een rare curve kwam hij bij Clifford Robinson die de bal panklaar lag voor de voeten van Danny Poldervaart, die met een hard laag schot de spanning in de wedstrijd terug bracht.

 

VFC was de grip op de wedstrijd volledig kwijt en een minuut later weer een snelle aanval waar Danny Poldervaart de bal in de zestien bracht, waar Clifford Robinson het luchtduel won en kopte de bal binnen waar de keeper van VFC er niet goed uitzag. Een ware comeback van GHVV'13.

Daarna golfde het spel op en neer waar VFC wel de grootste kansen kregen op een doelpunt maar invaller doelman Davey Bouman rees naar grote hoogte en pakte iedere bal.

 

In de 83e minuut weer een aanval van GHVV'13, maar die leek in de kiem te smoren. VFC werkte op zijn beurt de bal niet lekker weg en Ruben Speelpenning profiteerde voor de volle 100% en schoof de bal (met een beetje hulp van de verdediger) beheerst binnen. 2 - 3.

VFC probeerde nog alles uit de kast te halen om dan toch maar 1 puntje over te houden aan het duel. De klok stond al zeker een minuut of 5 op de 90 maar er werd nog steeds gevoetbald. Vrije trap VFC een meter of 7 buiten de zestien ....alle hens aan dek bij GHVV'13 ... de voorzet kwam en werd keurig ingekopt door VFC ...... 3 - 3 dacht iedereen .... maar de vlag van de scheidsrechter was omhoog gegaan voor buitenspel en de scheidsrechter keurde de goal af. Commotie alom .... blije gezichten bij GHVV'13 ...maar donderwolken boven de spelers van VFC . Want de scheidsrechter blies een paar seconden later voor het eindsignaal.

 

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Vierpolders op locatie Heenvliet om 14.30 uur.