· 

Melvin Winterberg met VV Nieuwenhoorn in topvorm

Melvin Winterberg verkeert samen met zijn team van VV Nieuwenhoorn in absolute topvorm. De overwinning met 6-1 op de nummer 2 Serooskerke is het bewijs van de uitstekende vorm van de laatste tijd.

 

De middenvelder heeft in de competitie pas twee keer gespeeld en hierin heeft hij 5 goals gemaakt en drie assists gegeven. Eerlijk als hij is, geeft Melvin toe dat dit prima statistieken zijn, maar is hij ook benieuwd of hij en het team zich tegen de wat sterkere tegenstanders ook kunnen bewijzen. Ik denk van wel, maar je moet het altijd nog laten zien.

 

Altijd maar weer gevraagd naar de kampioensaspiraties van VV Nieuwenhoorn zegt Melvin hier niet verveeld van te zijn of door te geraken. Het gevaar bestaat om na vier wedstrijden al van een kampioenschap te spreken, maar opnieuw vind ik dat wij aan onze stand verplicht zijn om kampioen te worden in 2E. We hebben nu vier wedstrijden gespeeld en de volle twaalf punten behaald. Het doelsaldo van 19 voor en 4 tegen mag er ook zijn. We zullen nog genoeg moeilijke wedstrijden krijgen waarin de tegenstanders heel fysiek zullen spelen en er alles aan doen om ons van de punten af te houden. Zo denk ik dat de Meeuwen (op zaterdag 1-1 gelijk tegen VV Hellevoetsluis) een geduchte concurrent voor de titel zullen zijn.

 

We hebben een uitstekende voorbereiding op het seizoen gehad en hebben alle oefenwedstrijden (op een toernooi bij VV Hellevoetsluis na) en de wedstrijden in de competitie en beker gewonnen. Het zelfvertrouwen dat week na week groeit, zie je terug in het begin van de competitie. We zullen proberen dit goede gevoel en deze vorm zo lang mogelijk vol te houden.

Ik vind dat het team elkaar goed aanvult en dat er een hechte groep ontstaat. De sterke optredens komen voort uit het feit dat we een brede selectie hebben waar veel concurrentie is en iedereen in aanmerking wil komen voor een basisplaats. Omdat een ieder hiervoor vecht worden we individueel beter.

We hebben een verdediging die staat als een huis, veel spelers die op het middenveld kunnen spelen en scorend vermogen en creativiteit voorin.

 

De sympathieke speler kreeg vandaag nog een mooie verrassing, Voetbalnederland eert hem met de eerste officiële ster, een prijs voor de 25 goals gemaakt in de competitie. Melvin is vereerd, maar geeft aan eigenlijk al voor een tweede ster in aanmerking te komen. In zijn herinnering heeft hij inmiddels zo'n 55 keer gescoord in de competitie en verdient misschien wel een tweede ster. Om meer te kunnen scoren kijkt Melvin hierom ook uit naar de volgende uitwedstrijd tegen Yerseke, het team dat op de vierde plaats staat en het stadsgenoot Hellevoetsluis flink lastig maakte in het begin van de competitie. Vol aan de bak dus voor de Zwart-Witten.