· 

Nederlaag Spivo Dames 1 in Utrecht.

De Spivo Dames 1 gingen na recente overwinningen met vertrouwen naar Utrecht, maar kwamen van de koude kermis thuis: 1-3 tegen VV Utrecht DS2. Setstanden: 22-25, 21-25, 14-25, 25-23.

 

Hieronder het verenigingsverslag (met excuus voor de opmaak/lay out problemen):

 

Na twee thuiszeges liepen de dames van Spivo dit weekend in Utrecht tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Spivo kwam niet in haar eigen spel en speelde voornamelijk tegen zichzelf. In verschillende opstellingen werd gezocht naar de juiste flow, maar die werd niet gevonden. De laatste set werd Spivo beloond voor de getoonde werklust, maar dat was slechts een troostpunt.

 

Op een regenachtige zaterdagmiddag vertrok Spivo naar de Galgenwaard in Utrecht. Niet voor het voetbal, maar om de degens te kruisen met Utrecht 2. Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte startten zeer energiek aan de wedstrijd. Rachelle zette meteen druk vanaf de servicelijn en er werd veel verdedigd. Helaas maakte Utrecht de achterstand van vier punten snel weer goed en kwam op 8-8. Ondanks dat de passing goed liep, maakte Spivo teveel eigen fouten en kwam het maar lastig tot scoren. Als gevolg daarvan liep Utrecht verder uit. Met een dubbele wissel poogden Ineke en Lennart het tij te keren, maar Spivo was gewoon te passief in de rally’s. Door hard te werken kon de achterstand steeds weer teruggebracht worden tot twee punten, maar Spivo drukte in die fases niet door. Ondanks het teleurstellende niveau werd de set slechts met klein verschil verloren (25-22).

 

Spivo pakte in de beginfase van set twee direct een paar blokpunten en de stand liep gelijk op. Op Sabine’s service pakte Spivo nogmaals vier blokpunten mee en kwam daardoor op een 9-12 voorsprong. Lang kon Spivo die voorsprong vasthouden, maar daarna keerden de fouten terug in het spel van Spivo. Alles leek in verdediging van de armen te schieten. Ook nu kwam Spivo in extremis nog heel dichtbij, maar ook nu was Spivo onvoldoende doortastend om het gat te dichten (25-21).

 

Even oogde Spivo twijfelend in set 3, maar op de service van Alicia herpakte Spivo zich al snel, 4-6. Tot 9-9 liep het gelijk op, maar enkele kinderlijke fouten zorgden ervoor dat Spivo de aansluiting verloor. Rachelle kwam nog tot een aantal mooie scores, maar verder ging alles mis wat mis kon gaan. Ballen via de netband, ballen die enkele centimeters binnen vielen. Het geluk dat je bij zulke ballen moet afdwingen, verdiende Spivo ook niet. De set ging ruim verloren (25-14).

 

Spivo restte niets anders dan voor het laatste punt te gaan. Ondanks dat het bij Spivo alles behalve soepel liep, kwamen de Spijkenissers op Daisy haar opslag wel op 6-7 voorsprong. De ruimte om tactische ballen te scoren bij Utrecht werd nu beter benut, maar het was Utrecht dat de leiding nam omdat Spivo de eigen opdrachten niet uitvoerde. Op Alicia’s service kwam Spivo andermaal terug in de set, tot 15-15. Met goede services van Megan en beter spel drukte Spivo door. Het grootste verschil was dat er meer ballen verdedigd en vervolgens gelijk afgemaakt werden. Anouk produceerde nog een ace, Spivo kwam op 18-22 en even later stonden er vier setpoints klaar. Geheel in lijn met deze wedstrijd werden er drie verspeeld, maar gelukkig bracht Megan redding door het laatste setpunt te verzilveren (23-25).

 

Het was de vraag of Spivo al zo ver is om het niveau van twee goede thuiswedstrijden door te trekken naar een lastige uitwedstrijd. Het antwoord is simpel: zo ver zijn we nog niet. Dat neemt niet weg dat we tien punten uit het eerste blok wedstrijden hebben behaald en dat was onze doelstelling. We voeren op dit moment de brede middenmoot aan en dat is prima. Komende weken kunnen we ons technisch weer verbeteren en dan wacht een loodzware novembermaand met uitdagende wedstrijden!