· 

Hockeyvereniging Spijkenisse (HVS) kijkt weer terug op een mooi weekend.

Wat een heerlijk weekend met temperaturen rond de twintig graden en op zondag een lekker zonnetje, maar we beginnen met de jeugd op zaterdag. En dan alleen de Jongste Jeugd de junioren hebben immers vorige week al de voorcompetitie afgesloten en zullen vanaf 2 november na een herindeling weer het veld op gaan.

 

Vier teams mochten om 09:00 uur op Sportpark Groenewoud beginnen aan de thuiswedstrijd. De meiden van de F1 speelden tegen Derby. De oplettende toeschouwers konden daarbij 26 doelpunten tellen. Na het optellen van de scores bleek dat Derby er net een paar meer had gemaakt dan HVS. Daarnaast mocht de M6E1 het opnemen tegen Schiedam. Daar werd ook aardig wat doelpuntjes gemaakt, maar helaas dit keer niet door onze meiden.

 

Spannender was het op het Jumboveld waar het bij beide wedstrijden gelijk op ging. De M8E2 nam het op tegen Rapid. Het was spannend tot het einde, maar er kwam geen winnaar van het veld. Beide teams wisten twee keer te scoren. Daar naast mocht de M8E3 het net als de M6E1 het opnemen tegen Schiedam. Ook dit was erg spannend, maar nu kwamen onze meiden als overwinnaar van het veld door Schiedam met 2-1 te verslaan.

 

De M8E1 mocht ook vroeg uit de veren om ook om 09:00 uur op het veld te staan. Daarvoor diende zij wel eerst even naar Dordrecht te rijden. Dat deden zij niet voor niets. Maar liefst zes keer zorgde zij er voor dat de bal achter de keeper in het doel kwam. De verdediging stond prima, waardoor Dordrecht niet wist te scoren. Ook om 09:00 uur moesten de jongens van J6E1 het veld op. Ook zij moesten daarvoor afreizen maar nu naar de Hoeksche Waard. Twee keer wisten onze jongens te scoren. Toch wist Hoeksche Waard te winnen door een paar doelpunten meer te maken.

 

Een half uurtje later speelde J8E1 tegen hun leeftijdsgenoten in Schiedam. Ook dit werd een spannende pot die allebei de teams konden winnen. Toch was Schiedam de gelukkigste door met 4-3 te winnen.

Ons MixF1 team, met de Mini van de Week Ruben, mocht afreizen naar Alblasserdam voor de wedstrijd tegen Souburgh. Om 10:00 uur werd er afgeslagen waarbij onze meiden en jongens veel sterker waren en lekker aan het ballen waren. Nadat alle punten geteld waren bleek HVS de winnaar van deze ochtend te zijn. Als laatste diende onze meiden van de M6E2 in Rotterdam te starten. Met de andere Mini van de Week Chelsey in het team wisten ze daar niet te scoren en Rotterdam lukte dat wel.

 

Hiermee is ook de eerste poulefase bij de Jongste Jeugd voorbij. En waarom lezen jullie dan niets over de eindstanden in de pouletjes? Heel simpel, dat houden we niet bij. Gewoon lekker hockey spelen en plezier hebben is het aller belangrijkste bij deze jonge kinderen. Er achter komen dat winnen leuk is, maar ook leren dat verliezen niet erg is. Lekker trainen en steeds meer leren dat je kan proberen te gebruiken in de wedstrijdjes. En dan vinden we het totaal niet belangrijk wie de meeste punten heeft en kampioen is, immers alle kinderen zijn gewoon kampioenen! Have Fun!

 

Dan de zondag die begon met nog wat regen, tussendoor prachtig weer en eindigde met een flinke bui. Dames 2 mocht als eerste beginnen in de eilandderby tegen Voorne D2. Al snel blijkt dat Voorne er niet aan te pas komt. Met een 0-2 voorsprong gaan onze meiden aan de thee. Daarna lopen ze snel uit naar een 0-4 voorsprong. Toch weet Voorne in het laatste kwart nog uit een strafcorner te scoren. Esmee zorgt hierna voor de eindstand van 1-5 waardoor de meiden met 3 punten naar huis kunnen.

 

Ook Dames 3 was de sterkste in een eilandderby. Zij mochten aan het begin van de middag het opnemen bij en tegen Forcial en gingen na een 1-3 overwinning ook met 3 punten naar huis.

 

Van Dames 4, die richting Leiden moesten hebben we geen uitslag binnengekregen. Het laatste team dat uit speelde waren onze jongens van Heren 3. Zij mochten naar Schiedam om daar te proberen de eerste punten van dit seizoen binnen te sprokkelen. Helaas lukte dat niet en was Schiedam met 3-1 te sterk.

 

Heren 2 mocht de dag op Sportpark Groenwoud afsluiten. Op het Raboveld mochten zij aantreden tegen Cartouche dat 1 puntje meer heeft dan onze mannen. Mooie gelegenheid om weer een paar puntjes erbij te halen om zo van die laatste plaats af te komen. Dat lukte helaas niet op het eind liep de scoren nog een beetje vertekend op. Met een 1-7 nederlaag verlieten ze in de inmiddels stromende regen het veld om aan te schuiven voor een pizza puntje.

 

Dames 5 was net daarvoor, voordat de bui echt los barste, al van het veld gekomen. Ook zij kwamen zonder overwinning van het veld en moesten de overwinning met 0-2 aan Pollux laten.

 

Werden er dan geen punten gepakt op onze mooie Sportpark? Tuurlijk wel! Als eerste kwamen onze veterinnen namelijk het veld Jumboveld op. Ondanks dat ze veel kansen vakkundig op zeep wisten te helpen gingen zij wel met 1-0 voorsprong de rust in. En als je zelf niet scoort dan valt de bal op een gegeven moment aan de andere kant in het doel. Gelukkig kwam het niet zo ver. Vlak voor het einde kwam dan eindelijk de bevrijdende 2-0 op het denkbeeldige scorebord. Een mooie assist van Jollien bracht Nienke in stelling die resoluut uithaalde en eindelijk de zeer goed keepende keepster van Berkel wiste te verslaan. Tijdens de uitspeelcorner wist Vera nog de 3-0 te maken waarna de dames het terras konden gaan opzoeken.
Hierna was er nog meer succes.

De veteranen hadden geen kind aan Westland dat met 8-2 werd verslagen.

 

Het weekend draaide echter om Heren 1. Dat begon voor de jongens op vrijdagavond waar zij in de tweede ronde van de Silver Cup het mochten opnemen tegen derde klasser Dopie uit Delft. Dopie was heer en meester op het veld maar wist toch niet te scoren door de inzet van onze jongens. Een sensatie hing in de lucht toen uit een mooie aanval de 1-0 werd ingetikt. Nash stond de hele wedstrijd al als een onneembare vesting in het doel van Spijkenisse en maakte elke zeker doelpunt alsnog onschadelijk tot ergernis van Dopie. Toch wist Dopie langszij te komen met een schot vanaf de rand van de cirkel waar Nash uiteindelijk voor moest buigen. Hiermee was nog niets verloren. Beide teams gingen in de slotfase voor de overwinning om zo shoot outs te ontlopen. Toch eindigde het in shoot outs waar onze jongens ondanks de fanatieke aanmoedigingen van het thuispubliek toch het onderspit delfde. Dopie kwam met de schrik vrij en HVS had genoten van de inzet van onze jongens dat ook nog vier spelers moest missen die aangevuld werden vanuit de jeugd. Top gespeeld!

 

Zondag was ons Heren 1 weer vroeg op het Sportpark Groenwoud. Immers het was de vriendjes en vriendinnetjes van Heren 1 Dag. Een grote groep Jongste Jeugd kinderen waren aanwezig voor de leuke clinic die door Heren 1 werd georganiseerd voor onze jongste leden. Geweldig om te zien hoe veel plezier niet alleen de kleintjes hadden maar ook de grote jongens.

 

Hierna was het tijd voor het voorprogramma van Heren 1. Dames 1 stond hiervoor gepland in een wedstrijd tegen HDS. Vorige jaar werden er nog punten verspeeld tegen deze tegenstander, maar in de eerste ontmoeting van dit seizoen was HVS heer en meester op het veld. Als dan ook nog vanuit de uitspeel corner de 1-0 op het bord komt, dan deel je wel een tik uit. Ondanks dat je sterker bent moet je dit nog wel uitdrukken in doelpunten. Gelukkig lukte dit prima na de 2-0 voor rust viel in het laatste kwart vanuit de omschakeling de 3-0. HDS gaf niet op en er waren 7 corners voor nodig, maar uiteindelijk wisten de Haagse dames nog een doelpuntje te maken en de eindstand van 3-1 op het bord te zetten. Dat was een heerlijk voorafje voor het hoofdprogramma van het weekend. Een heerlijke wedstrijd hebben we kunnen zien.

Dan nu de hoofdact van de dag op Sportpark Groenewoud. De koploper uit Nood Brabant had tot zondag toe alle wedstrijden gewonnen en kwam nu naar Spijkenisse. Bij winst van onze jongens zouden zij zich bovenin de ranglijst melden. Met dezelfde energie als vrijdag pakte onze jongens Liberty bij de strot. Deze overrompeling werkte prima en na twee doelpunten van Boris gingen ze rusten met een mooie en zeer verdiende 2-0 voorsprong. Hoe jammer is het dan dat Liberty zich herpakte en gebruik maakte van de foutjes van HVS. Vlak voor tijd resulteerde dit in een 2-3 voorsprong voor de mannen uit Dongen en ondanks dat er alles aan werd gedaan om de verdiende gelijkmaker te scoren lukte dit net niet. Dan sta je wederom met lege handen en komt Liberty met de schrik vrij.


Maar wat hebben we genoten dit weekend van ons Heren 1 en zeker ook nog na de wedstrijd met de door Heren 1 georganiseerde Pizza Party.

Een groep vriendjes en vriendinnetjes van de clinic ’s ochtends was nog aanwezig om gezamenlijk pizza te eten. Maar ook andere teams, publiek en vrienden hebben dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om ook wat puntjes pizza mee te eten. Heerlijke pizza’s vers voor de deur gebakken in de pizza bus door Pizza Fresca. Dit werd echt super georganiseerd door de jongens van Heren 1 en is zeker voor herhaling vatbaar!

 

En zo is er alweer een einde aan de eerste hockeyperiode. De jeugd kan nog een weekje trainen voordat de herfstvakantie aan breekt. Na de herfstvakantie kan er weer een week getraind worden voordat de competitie voor de jeugd wordt hervat. De senioren hebben ook een weekend vrij en mogen 27 oktober weer het veld op voor een wedstrijd.

 

Tijdens de vakantie is het Sportpark en clubhuis gesloten. Wil je toch doortrainen dan zelf even toegang regelen tot het sportpark.

 

Nog even een laatste reminder. Na de herfstvakantie is ons clubhuis cashless en kan er alleen nog gepind of contactloos betaald worden.

Fijne vakantie!

 

 

#GOHVS #HEREN1WEEKEND #DAMES1GOEDOPWEG #PIZZAPARTY #JONGSTEJEUGDCLINICHEREN1 #TWEEMINISVANDEWEEK #VAKANTIE