· 

Hoe vergaat het de regionale tafeltennisteams in de duocompetitie van de tafeltennisafdeling West?

De najaars duo tafeltenniscompetitie van de NTTB afdeling West is op de helft. De duo competitie bestaat uit teams van 2 of 3 spelers met vijf partijen per wedstrijd. Hoe vergaat het de regionale 1e teams in de diverse competities?

Alle regionale verenigingen hebben vertegenwoordigers in de duocompetitie. Die competitie is in de afdeling West erg populair omdat per wedstrijd maar 5 partijen gespeeld worden en met name door de week de wedstrijden voor middernacht afgelopen zijn. En dat kan van de wedstrijden in de reguliere competitie (10 partijen per wedstrijd) niet altijd gesteld worden. Ttv De Sprint 1 (Brielle) komt uit in de Hoofdklasse A en is daar titelverdediger (geen promotie naar een Landelijke Duocompetitie mogelijk), ttv Hellevoets Effect (Hellevoetsluis) in de 2e klasse A, ttv De Beer (Rozenburg) speelt met team 1 in de 2e klasse E, ttv De Repelaer 1 (Spijkenisse) in de 3e klasse E en ttv Bernisse '80 1 (Abbenbroek) in de 4e klasse C. 

De Sprint 1 heeft in de Hoofdklasse A reëel zicht op titelprolongatie. Het team heeft twee wedstrijden minder gespeeld en 3 winstpartijen achterstand op Avanti 1 (Hazerswoude Dorp) waarvan Demelsa Basie en Martijn Bekker 27 september 2019 de uitwedstrijd met 4-1 wonnen. Omdat ook de huidige nummer 3, NTTC 1, met 4-1 al aan de zegekar gebonden is, kan eigenlijk niet veel een kampioenschap in de hoogste afdelingsklasse het team in de weg staan.

 

Hellevoets Effect 1 vecht in de 2e klasse A tegen degradatie. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het team momenteel de tegenstanders uitstekend partij biedt. Maar als twee van de 6 teams na een hele competitie degraderen, moet je van goede huize komen om niet te degraderen. Onno Blok en Arno Ynzonides stellen alles in het werk de droom waar te maken, zodat ze in het voorjaar van 2020 opnieuw actief zijn in de 2e klasse. In tafeltennis kan het balletje zo maar de goede kant op gaan.

 

De Beer 1 vecht in de 2e klasse E eveneens tegen de degradatie. Smash (M) 2, NTTC 2 en Doing 3 strijden met de Rozenburgers Edwin Jouvenaar en Arnold Sturkenboom om de twee degradatieplaatsen te ontlopen. Ook voor Edwin en Arnold moet dit mogelijk zijn!

 

De Repelaer 1 komt na degradatie uit de 2e klasse (voorjaarscompetitie 2019) nu uit in de 3e klasse E. Het team dat bestaat uit de spelers Wim Muit en John van der Draai), gaat momenteel aan de leiding. Drie punten meer dan medekampioenskandidaat Alexandria'66 9 (Rotterdam). De onderlinge wedstrijd is laatst verplaatst naar 4 november. Dan zal meer duidelijk worden of de Spijkenisser mannen er in slagen direct weer te promoveren naar de 2e klasse. De klasse waarin Wim en John eigenlijk thuis horen.

 

Bernisse '80 tenslotte heeft nog geen wedstrijd in de sterkste opstelling gespeeld. Het is lastig het team compleet aan de start te krijgen. Desalniettemin strijd het team mee voor de 1e plaats, dus kampioenschap en promotie naar de 3e klasse. John Kik (5), Gerard Nollen (1), Daan de Jonge (3) en Alexander Gunsch (1) zorgden tot nu toe voor de 14 punten uit 4 wedstrijden.  Doing 5 (Zoetermeer) lijkt vooralsnog de grootste concurrent. We zijn benieuwd of de tweede competitiehelft voor de Abbenbroekers voorspoediger verloopt.