· 

Hoe vergaat het de regionale teams in de reguliere tafeltenniscompetitie?

De reguliere najaars tafeltenniscompetitie van de NTTB afdeling West is op de helft. De reguliere competitie bestaat uit teams van 3 spelers met tien partijen per wedstrijd. Hoe vergaat het de regionale 1e teams in de diverse competities?

De regionale tafeltennisverenigingen Bernisse'80 (Abbenbroek) en De Beer (Rozenburg) zijn niet vertegenwoordigd in de reguliere competitie. Ttv De Sprint, ttv De Repelaer en ttv Hellevoets Effect wel.

 

Ttv De Sprint uit Brielle is de vereniging met teams op het hoogste afdelingsniveau. Team 1 speelt al jaren in de Hoofdklasse, team 2 is dit voorjaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse en speelt nu 1e klasse.

De Sprint 1 speelt in de Hoofdklasse C. In de Hoofdklasse spelen de 8 teams een halve competitie, waarna in de Play Offs bepaald wordt welk team er doorstroomt naar de Landelijke Derde Divisie. De nummers 1 tot en met 4 van de stand na 7 wedstrijden, komen hiervoor in aanmerking. Na een mindere voorjaarscompetitie waarin de Play Offs voor Promotie niet bereikt werden, varen de Briellenaren nu op koers. Onder bezielende leiding van de kopman én man in vorm Sacha Ykema, gaan Martin Lankair, Wesley van den Hurk en Martijn Bekker nu trots aan de leiding na 5 wedstrijden. Met 35 punten hebben ze 1 punt meer gescoord als Taverzo 3 uit Zoetermeer en 3 punten meer dan Vriendenschaar 3 uit Gouda. De laatste 2 wedstrijden tegen Salamanders (Wateringen/18 oktober) en Taverzo (2 november) moet de Play Offsplaatsing veilig kunnen stellen. 

 

In de 1e klasse E gaat De Sprint 2 na 5 ronden aan de leiding. Het team dat bestaat uit Rachid Ahmed, Nick Landman, Dustin Eier en Aad de Sousa gaat vermoedelijk met Docos 2 (Leiden) en Tavenu 1 (Numansdorp) strijden voor het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de Hoofdklasse. 

 

Ttv De Repelaer én ttv Hellevoets Effect komen uit in de 3e klasse F. De Repelaer 1 liep in het voorjaar het kampioenschap in de 3e klasse C mis omdat De Treffers Melissant 2 een maat te groot was. Maar dit najaar lijkt het team, bestaande uit Jeffrey Tempelman, Marcel van der Sterre, Daniel Koppenol en Danny van der Wal rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen. Na 5 van de 10 wedstrijden, staan de Spijkenisser mannen 6 punten voor op de nummer 2 Xerxes 3 en 7 punten op Hellevoets Effect 1. Dat laatste team uit Hellevoetsluis is ook deze competitie nog verzwakt door het ontbreken van nestor Dick Struik. Dick zal -na herstel- vermoedelijk pas volgend najaar terugkeren in het team. Rob Huizinga, Barry van Dijk en Joyce Ynzonides hebben het kampioenschap nog niet opgegeven en zullen alles in het werk stellen de 7 punten achterstand op De Repelaer 1 in de laatste vijf wedstrijden in te lopen. Maar als ze reëel zijn, beseffen ze dat dit een "hell of a job" is omdat ook concurrent Xerxes 3 op de loer ligt.