· 

NK Run Bike Run 2019 met Joey en Kim Van T Verlaat.

Joey Van T Verlaat deed als jongste deelnemer mee in de seniorencategorie en werd knap derde! Een perfect resultaat natuurlijk.

Joey: “Een goede start gehad en vond mezelf in een groep van zo' n 10 jongens na de eerste van 4 ronden. De groep werd steeds kleiner en na 5 km waren we vertrokken met 4. De eerste 3 moest ik laten gaan omdat ik het gevoel had dat ik te veel moest duwen.

Ongeveer op een minuut achter de eerste 3 sprong ik op mijn fiets. Ondanks het feit dat ik op de Tijdritfiets van Remco de Veen reed, ging het fietsen voortvarend. Misschien wel te voortvbarend omdat ik krampen kreeg bij het eerste draaipunt van het parcours. Ik heb wel jongens ingehaald, maar werd ook weer door anderen ingehaald. Ik kon de kramp managen en stapte op 1 minuut 15 als 4e van de fiets af. Klaar voor de tweede Run. Ik voelde me goed en wist de achterstand te verkleinen. Na 3 km was de energie op. De tank zo goed als leeg. In de laatste km voelde het alsof ik kroop. Ik wist niet hoe ver ik op een podiumplek achter lag. Ik bleef maar alle reserves aanwenden. Ik dacht als 4e over de streep te komen toen de speaker zei dat ik als 3e over de streep kwam. Blijkbaar had een atleet op de 3 e plaats een verkeerde bocht genomen :-) :-) :-)

 

De foto's in deze blog zijn van Sonja Van T Verlaat en Christie Brouwer.

Kim Van T Verlaat werd sinds dinsdag geplaagd door een rug- en schouderblessure. Ze besloot ondanks klachten bij het warmlopen toch van start te gaan. Dat werd natuurlijk afzien!

 

Kim: "Op adrenaline hard gestart en meegegaan met de kopgroep en tot het ingaan van de 2e ronde liep ik voor top drie. Daarna niet lekker meer in mijn ritme kunnen komen en als 4e de fiets op gesprongen. Eenmaal in de tijdrithouding leek de pijn te hendelen, maar waar ik na een redelijk fietsonderdeel samen met Marije te vroeg afstapte deed elke stap, op sokken op asfalt, écht pijn. Schoenen aandoen ging niet veel beter, en de 2,5 kilometer erna was puur de focus op de eindstreep. Ontzettend blij überhaupt te kunnen finishen en mooi om toch 4e te worden achter Luna, Maud (wát een inhaalslag) en Marije! Iedereen bedankt voor de support, ik had het echt nodig vandaag, maar daarom extra dankbaar voor elke aanmoediging  #grateful Ondanks een mindere afsluiting wel een waanzinnig seizoen gehad, dus mij hoor je zeker niet klagen! Happy vibes only! Voor nu tijd om het lichaam rust te geven! #offseason - Will be back sooooon!!!"