· 

Tien Spijkenissers sprokkelen punt bij Achilles'29.

Na een eerste helft op de helft van Achilles'29, een uitsluiting van Lonny Mendes Fernándes, vanwege twee gele kaarten en dus rood, knokten tien Spijkenissers zich nog naar een 0-0 eindstand en namen nog een puntje mee naar huis.

 

Groesbeek - Het heenzenden van Mendes Fernándes was een lelijke streep door de rekening van Spijkenisse. De thuisclub toonde zich vanaf dat moment gelijkwaardig en Spijkenisse vocht zich naar een 0-0 gelijkspel.

 

Met enige fantasie leek de wedstrijd op een heus europacupduel. Over bergen en door dalen bereikte de Spijkenisser delegatie het pittoresk gelegen sportpark De Heikant op een ongewoon tijdstip. De kantine herinnerde aan behaalde successen van de tegenstander en boezemt ontzag in. De namen van de spelers duiden op een behoorlijke inbreng van buitenlandse komaf en de brandende lichtinstallatie zette de driehonderd toeschouwers in de luwte van het licht. Even later werd het spel op de wagen gezet. Het onverwoestbare Achilles tegen Spijkenisse.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal openden de mannen de jacht op een voorsprong. Achilles'29 werd teruggedrongen en vastgezet op de eigen speelhelft. Spijkenisse belaagde onophoudelijk de door doelman Abdul Bahraoui bewaakte Gelderse vesting. Er was voor de mannen van Wubben geen doorkomen aan.

De thuisclub ontworstelde zich zeer moeizaam uit de omsingeling en verscheen zeer sporadisch op de helft van de tegenstander. Bij de verdediging van de eigen vesting liep Lonny Mendes Fernándes erg ongelukkig tegen twee gele kaarten aan en moest vroegtijdig douchen. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. 

 

Gelijkwaardig

Achilles'29 kroop uit zijn schulp en na de rust werd het met 11 tegen 10 spelers een echte wedstrijd. Beide ploegen gingen op zoek naar succes en waren dichtbij een openingstreffer. Die kwam er niet omdat beide teams slordig in de afwerking waren en de defensies de deuren verder op slot hielden.

De wedstrijd eindigde zoals ie begon en de teleurstelling was vooral bij Spijkenisse groot, alhoewel een brilstand als resultaat in een uitbeurt in de Europa Cup als een succes mag worden geteld. ,,Moet ik weer aan de verdediging gaan sleutelen," jammerde trainer Peter Wubben en was zichtbaar teleurgesteld over het behaalde resultaat. ,,Het zijn momenteel zware tijden, maar op het einde komt het goed," resumeerde Wubben de toestand waarin zijn ploeg verkeerd, treffend, vastberaden en bovenal strijdbaar.

 

Achilles'29-Spijkenisse 0-0.

Achilles'29: Abdul Bahraoui, Sebastian Zora (66' Storm Deriu),  Isaacs Quaye, Jabrane Yagkoubi, Dylan Rovroy, Onur Gencalioglu, Ali Gencalioglu, Sharif Garido Lopez, Chris Sandin,  Leert Schorer,  Ali Hashemian (84' Mooad Bahraoui).

Spijkenisse: Michael Termijn, Anthony Bentem, Youri Verschoor, Lonny Mendes Fernándes,  Demi Gosepa, Daan Bourgonje (46' Marvin van der Pluijm), Felino Jardim, Mark Schenk, Robert Michilsen (46' Justin Tromp), Ryan Purvis (75' Stevie Suares), Michael van Dommelen. 

 

Bijzonderheden: Scheidsrechter Prooi uit Hellevoetsluis zag het niet altijd even scherp en gaf twee keer geel en dus rood aan Lonny Mendes Fernandes van Spijkenisse.

Man of the match: Anthony Bentem

Aantal toeschouwers: 300

 

Komend weekend wordt er niet in de hoofdklasse gespeeld. De eerstvolgende wedstrijd is derhalve dinsdag 22 oktober voor de KNVB Beker tegen OVV Oostvoorne op Sportpark Jaap Riedijk.

 

Verslag: Piet van Dijk

 

Foto: Yannick Verhoeven (website vv Spijkenisse).