vv Brielle en Xerxes DZB delen de punten: 1-1.

Zaterdag 12 oktober 2019 stond de wedstrijd XerxesDZB - Brielle op het programma op het Faas Wilkes complex. Na twee goede overwinningen op respectievelijk SV Heinenoord en Forum Sport mag het verlies van XerxesDZB in de eerste competitiewedstrijd tegen SV Poortugaal een incident worden genoemd. Ook Brielle wist de laatste twee wedstrijden te winnen. De laatste wedstrijd tegen VELO verliep wel wat moeizaam, want het scorend vermogen liet het even afweten. Uiteindelijk besliste aanvoerder Lex van Dommelen met de 0-1 de wedstrijd.

 

Brielle begon vandaag zonder Luke Corver en de geblesseerde Deshney Hoornweg, Niels Bekker en Lex van Dommelen aan de wedstrijd. Op deze grijze dag deelden XerxesDZB en Brielle de punten (1-1). Na een doelpunt van Raoul Gillet in de eerste helft maakte XerzesDZB binnen een minuut de gelijkmaker.

 

Na rust werd er niet meer gescoord.

Opstelling: Mitchell Lieshout, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Anthony Piqué, Victor de Blok, Colin Schoors, Brian Smits, Zepp Jacobs, Michael Mettrop, Jazzy Adams en Raoul Gillet. De reservespelers waren Elwin Spoel, Lex van Dommelen, Bob Legierse, Julian de Geus en Nigel Keehnen.

 

De eerste kans voor de wedstrijd was voor XerxesDZB. Na slordig balverlies en wat geklungel voorkwam Mitchell Lieshout een doelpunt. Een indraaiende vrije trap van Brian Smits wordt ternauwernood weggekopt. Na een behendige actie van Michael Mettrop test hij met een vlammend schot de doelman van XerxesDZB. De doelman keert met moeite de bal en jammer genoeg kan Zepp Jacobs hier niet van profiteren. Victor de Blok glijdt net op tijd een bal over de eigen achterlijn. Jazzy Adams glijdt weg bij een aanvallende actie, maar weet liggend de bal naar Raoul Gillet te verplaatsen. Raoul heeft even ruimte en schiet de bal hard in de bovenhoek (0-1). Helaas is het snel erna 1-1, als de jonge Myron Bostdorp voor Marvin Godschalk opduikt en met het hoofd de bal langs Mitchell Lieshout knikt. Uit een hoekschop van Brian Smits kopt Marcel van den Berg naast, maar Brian weet de bal nog binnen te houden en speelt hem hard in. Verwarring alom en de bal gaat via Marcel van den Berg naar Zepp Jacobs. Zepp moet snel reageren en helaas mikt hij naast. Hierna wordt Brielle teruggedrongen en krijgt XerxesDZB vele hoekschoppen die wel voor gevaar zorgen, maar niet voor een doelpunt.

 

Na rust een iets andere aanvallende aanpak van Brielle. Toch komt er te weinig pressie op het doel van XerxesDZB en ook deze ploeg creëert geen kansen, dus speelt het spel zich veelal op het middenveld af. Een hard schot van Jazzy Adams gaat naast het doel. Een hoekschop van XerxesDZB wordt na een hachelijk moment uitverdedigd door Marvin Godschalk. Een schot van Brian Smits van net buiten het strafschopgebied vliegt naast de verkeerde kant van de paal. Een gevaarlijke inzet van Jazzy Adams wordt door XerxesDZB over het eigen doel gekopt. Een hard en scherp indraaiende hoekschop kan nog net uit de doelmond worden weggekopt. Een kans voor XerxesDZB gaat over het doel van Mitchell Lieshout. Hier en daar gaat de vermoeidheid een rol spelen en is er aan beide kanten veel slordig balverlies. Lex van Dommelen komt nog even wat minuten maken en vervangt Jazzy Adams en Bob Legierse komt de aan zijn vinger geblesseerd geraakte Raoul Gillet vervangen. Veel verandert er niet, omdat beide ploegen niet de ruimte kregen om in scoringspositie te komen.

 

Voor Brielle betekende dit 1-1 gelijkspel dat het de ongeslagen status wist te behouden en, zoals ook later trainer Rieborn aangaf, een juiste uitslag. Al werd Brielle in de eerste helft wel vastgezet op eigen helft, maar daar win je geen wedstrijden mee.

 

Aanstaande zaterdag mag Brielle, na twee opvolgende uitwedstrijden, weer eens op het eigen Geuzenpark voetballen. Het ontvangt promovendus Neptunus-Schiebroek, dat inmiddels al tien punten bij elkaar heeft gespeeld en op plaats twee in de competitie staat. Een knappe prestatie en dus een geduchte tegenstander.

 

Voor deze wedstrijd spelen ook Brielle 2 en Neptunus-Schiebroek 2 tegen elkaar, deze wedstrijd begint om 12.00 uur op het Geuzenpark. Aansluitend, om 14.30 uur, begint de wedstrijd Brielle 1 – Neptunus-Schiebroek 1.

 

Wij wensen de supporters leuke, spannende maar bovenal ook sportieve wedstrijden toe en uiteraard hopen wij op een dubbelslag (zes punten) voor VV Brielle.