· 

Fabienne Hoogendam op podium in thuiswedstrijd.

Fabienne Hoogendam uit Hellevoetsluis is afgelopen weekend derde, maar eigenlijk gedeeld tweede geworden op het DAM-X Event in Ouddorp.

Een soort thuiswedstrijd dus voor de talentvolle windsurfster. Het betrof een slalom wedstrijd bij de Brouwersdam, tijdens een stop van de Europese freestyle Tour. In tegenstelling tot wat je in het Zeeuwse zou verwachten was er met name op zaterdag erg weinig wind en werd er zelfs helemaal niet gevaren!? Vol aan de bak op zondag dus, waar maar liefst 6 races werden gevaren. Hiervan waren er in het begin van de dag 3 met weinig wind en in de loop van de dag nog 3 met meer wind, maar volgens Fabienne was de race hierdoor niet echt spectaculair. Uiteindelijk wist ze het podium te behalen met een keurige derde plaats al vind ze zelf dat het eigenlijk ook gedeeld tweede mocht zijn. De dame met de zilveren plak had evenveel punten, maar was in de zesde en laatste race iets beter.